"Evde bakım yardımı" hesaplara yatırılmaya başlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan engelliler ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla verilen "evde bakım yardımı"nı hesaplara yatırmaya başladıklarını bildirdi.

Haberler 19.01.2022 - 04:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yank, yapt yazl açklamada, bakma ihtiyac olan engelli bireylerin aileleri yannda desteklenmelerinin öncelikli hedeflerden biri olduunu belirtti. Engelli vatandalara yönelik politikalar aile odakl sosyal hizmet vizyonu dorultusunda gerçekletirdiklerini anlatan Yank, Aileleri yannda kalan engellilere, gündüz bakm hizmeti, evde bakm yardm gibi hizmet modelleriyle destek oluyoruz. Engelli bireylerin öncelikle aile yannda desteklenmeleri düüncesiyle balatlan evde bakm yardm ile bakma ihtiyaç duyan ar engelli yakn olan ve bakmn üstlendii için çalamayan vatandalarmz da destekliyoruz. deerlendirmesini yapt.

535 BN EVDE BAKIM PARASI

Bakma muhtaç engelli yaknnn bakmn üstlenen aylk ortalama 535 bin vatandan evde bakm yardmndan yararlandn aktaran Yank, Bakma ihtiyac olan engelli vatandalar ve ailelerine ekonomik destek salamak amacyla yaplan toplam 957 milyon lira evde bakm yardmn hesaplara yatrmaya baladk. Ödemeler, 20 Ocaka kadar tamamlanacak. bilgisini verdi.

Sosyal hizmet modelleri kapsamndaki evde bakm yardmnn ocak ay memur maa katsaysna göre yaplan artla birlikte 1798 liradan 2 bin 299,79 liraya çkarldn kaydeden Yank, Evde bakm yardm alan vatandalarmza ödemeleri ubat aynda artl ekilde yapacaz. Ödemelerin tüm engelli vatandalarmza hayrl olmasn dilerim. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git