Evde kal konseri!

Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlar için Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı tarafından üstü açık tur otobüsüyle verilen konserde Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Arapça şarkılar seslendirildi. Vatandaşa moral sağlaması amacıyla düzenlenen konserde Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı sanatçıları yer aldı. Alo 153 hattını arayarak istek şarkılarını ileten Diyarbakırlılar, balkon ve pencerelerinden şarkılara eşlik edip alkış tuttu.

Haberler 20.04.2020 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesince, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda evde kalanlar için iki gün süreyle açk hava konseri düzenlendi. Konserde Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Arapça arklar seslendirildi

Sokaa çkma kstlamas nedeniyle evlerinden çkamayan vatandalar için Büyükehir Belediyesi Kültür Daire Bakanlnn düzenledii etkinlikler kapsamnda müzik ziyafeti sürüyor. Üstü açk tur aracyla saat 13.00te balayan etkinlik kapsamnda Büyükehir Belediyesi konservatuvar sanatçlarnn gezici konseri, açk hava konseriyle sürdü.

Vatandalara moral salamas amacyla, kent meydanna konulanan üstü açk otobüste sanatçlarn Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Arapça arklar seslendirdii konser büyük ilgi gördü. arklara Diyarbakrllar balkon ve pencerelerinden elik edip alk tuttu.

EVDE KAL KONSER

Büyükehir Belediyesi Kültür ve Sosyal ler Daire Bakan Akn Erim, yapt açklamada, vatandalarn evlerinde sklmamas, güzel vakit geçirmesi ve virüs salgnn bir nebze de olsa unutmalar amacyla böyle bir proje balattklarn söyledi.

Gündüz 13.00ten itibaren tur aracyla kenti dolatklarn belirten Erim, öyle dedi:

Kültür ve Sosyal ler Daire Bakanlnn sanatçlar 4 dilde arklar söyledi. Vatandalarmz da balkon ve pencerelerden sanatçlarmza elik ettiler. Belediye olarak bir nebze de olsa evlerinde ho vakit geçirmelerini saladysak ne mutlu bize.

Etkinlik dün de 13.00-20.00 saatlerinde devam etti. Alo 153 hattn arayarak istek arklarn ileten Diyarbakrllar, haftasonunu evde, açk hava konseriyle çokulu geçirdi.

Ana Sayfaya Git