Evinden çıkarken üç kez helallik istemiş

Siirt'in Şirvan ilçesinde özel maden ocağında meydana gelen heyelanda toprak altından cesedi çıkartılan kamyon sürücüsü Abdulbaki Aydın'ın, olay günü evden çıkarken üç kez geri dönüp, vedalaştığı eşine çocuklarını emanet ettiği öğrenildi.

Haberler 26.11.2016 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtin irvan ilçesinde özel maden ocanda meydana gelen heyelan sonucu toprak altnda kalarak hayatn kaybeden kamyon sürücüsü Abdulbaki Aydnn, faciann yaand gün evinden çkarken üç kez helallik istedii ortaya çkt.

Maden köyündeki maden oca sahasnda 17 Kasm gecesi yaanan heyelann ardndan bölgede Siirt, Batman, Bitlis, Diyarbakr, Van ve Erzurumdan sevk edilen AFAD, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Türk Kzlay çalanlar ve jandarma ekiplerinin katlmyla balatlan arama kurtarma çalmalar sürüyor.

Toprak altnda kalan 16 içiden imdiye kadar 8inin cesedi çkarlrken, 8 içi için arama kurtarma çalmalar sürüyor.

Ailelerin bir umutla bekledii bölgede cesetleri çkartlan içilerin hikayeleri de yürek burkuyor.

Bu içilerden biri de maden ocanda geçen yl kasm aynda oför olarak çalmaya balayan Abdulbaki Aydn.

Aydnn ekmek paras kazanmak için görev yapt maden ocanda yaanan facia, eini ve ailesini gözü yal, çocuklar krk günlük Veyseli, iki yandaki Vedat ve dört yandaki Elifi ise yetim brakt.

EKMEK PARASI çN BU E GRMT

Aydnn ei Mukadder Aydn, AA muhabirine yapt açklamada, einin maden ocanda ie balamasnn birinci yl dönümünde hayatn kaybettiini söyledi.

40 günlük bebei ile iki ve dört yandaki çocuklarnn babalar gibi yetim büyüyeceini dile getiren Aydn, Eimin herhangi bir meslei yoktu. Ekmek paras için bu ie girmiti. Bu ite tam bir yln doldurmutu. çocuklarmz küçüktü, borcumuz vard. Eim mecburiyetten bu ie gidiyordu. dedi.

Üç KEZ KAPIDAN UZAKLATI, GER DÖNÜP VEDALATI

Einin faciadan iki gün önce izne geldiini belirten Aydn, zni bitip ie dönecei gün bana yapt iin tehlikesini anlattnda ona Gitme evinde kal, aç kalrz ama senin orada ölmene demez. dedim. Üç kez kapdan uzaklat, geri dönüp vedalat. Evden bir türlü kopamyordu. çocuklarm sana emanet kendine ve çocuklarma iyi bak. Hiç bir baba daha bir aylk çocuunu brakp gitmek istemez ama mecbur olduum için gidiyorum. demiti. ifadelerini kulland.

KORKUYORUM, BELK EVME GELEMEYEBLRM

Olaydan önce gördüü bir rüyay faciann yaand gün telefonda görütüü eine anlattn kaydeden Aydn, einin de bunun üzerine yapt iin tehlikesinden söz ettiini aktard.

Eim, Korkuyorum, belki evime gelemeyebilirim diyordu. ifadelerini kullanan Aydn, bu telefon görümesinden yaklak yarm saat sonra da heyelann meydana geldiini bildirdi.

Aydn, heyelan olduunu einin arkadandan örendiklerini vurgulayarak, olayn önce kendisinden gizlenmeye çalldn söyledi.

Sabaha kadar haber beklediklerine iaret eden Aydn, bölgeye götürülmedii için einin cenazesini yaknlar ile mesai arkadalarnn teslim aldn belirtti.

Aydn, Bize bakacak kimse kalmad. eklinde konutu.

Bebeinin beiine fotorafn koydular

Abdulbaki Aydnn ablas Peyruze çelik, 40 günlük bebei Veysiyi, yüzünü unutmamas için babasnn fotorafyla uyuttuklarn dile getirdi.

Kardeini kaybetmenin üzüntüsünü anlatan çelik, öyle konutu:

Üç yetim brakt. Bebeinin beiine babasnn fotorafn koymuuz. Kimse duygu sömürüsü zannetmesin. çocuklar büyüdükleri zaman babalarn tanmayacaklar. Babalarn en azndan o ekilde görmü olacaklar.

çocuklarn babalarnn hayatn kaybettiinden habersiz olduuna iaret eden çelik, yalar küçük olduu için bunu anlayabilecek durumda olmayan çocuklarn sürekli babalarnn yanna gitmek istediklerini anlatt.

çOCUKLARIMA YAKIN OLAYIM

Abdulbaki Aydnn kaynbiraderi Fikri çelik de ayn zamanda çocukluk arkada olan Aydn ile son olarak faciadan dört gün önce telefonda görütüklerini söyledi.

çelik, Aydnn bu ie girmesine vesile olduunu dile getirerek, unlar kaydetti:

Geçen yl bu dönemde beni arad ve bu ie girmek istediini söyledi. Benim de orada tandklarm vard ve giriimlerim sonucu Abdulbaki ie alnd. e baladnda bana, Bu çok zor ve tehlikeli bir i. dedi. Ben de Tamam balama. dedim. Aradan 10 gün geçtikten sonra bana, Baka bir çarem yok, gidip çalacam. dedi. e girmesine ben vesile oldum ama böyle bir ey olduu için pimanm. Bir insana ekmek kaps olmak kadar güzel bir ey yok. imdi o pimanlkla bu ie girmesine vesile olmak arasnda gidip, geliyorum. Bu irketin kapanma durumu olmutu. O zaman stanbula gelmiti ve 3. havaliman inaatnda iba yapacakt ama Abdulbaki çocuklarndan dolay köye dönmek istedi. Buradaki irketin açlacan duyduunda onun kadar sevinen olmad.

Siirtin irvan ilçesine bal Maden köyündeki maden oca sahasnda 17 Kasm gecesi heyelan meydana gelmi, bölgede yürütülen arama kurtarma çalmalarnda toprak altnda kalan 16 içiden Abdulbaki Aydnn bir gün sonra cesedi çkartlmt.

Aydnn 40 günlük bebei Veysel Aydn, Eruh ilçesine bal Cintepe köyünde önceki gün aniden rahatszlanm, Siirt Devlet Hastanesi Youn Bakm Servisine kaldrlmt.

Ana Sayfaya Git