Evine gelen çiçeği alıp, boş kağıda imza attı; 95 bin dolarlık senetle icraya verildi

Adana'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kurye olarak evine çiçek getiren kişinin elindeki boş kağıdı teslim tutanağı sanıp imzalayan Şükran Candan'ı (55), 2 ay geçtikten sonra kiracısı 95 bin dolarlık senetle mahkemeye verdi. 1'i yazlık 5 evi, 1 arabası ve 1 motosikleti haciz edilen Candan, kendisini kiracısının dolandırdığını belirterek, Nöbetçi Asliye Ticaret Mahkemesi'ne hacizlerin ve icraların durdurulması davası açtı.

Haberler 18.05.2022 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adana merkez çukurova ilçesi Yüzüncüyl Mahallesinde oturan 4 çocuk annesi ükran Candann arsasna iki bloklu bir site ina edildi. Candan, bu siteden 5 daire ald. Dairelerden birini satan Candan, 3ünü ise evli çocuklarna verdi. 1 daireyi ise Halil B.ye (45) aralk aynda kiralad. Halil B., sevgilisi Nuray F. ile eve tand. Ancak çift arasnda bir süre sonra iddetli geçimsizlik balad ve Nuray F., iddiaya göre evi terk etti. Halil B. de ocak aynda Nuray F. ile ayrldn söyleyerek, evden ayrld.

ççEK TESLMN MZALADI HAYATI KARARDI

ükran Candann 8 Mart Dünya Kadnlar Gününde evine çiçek geldi. Candan, çiçei alrken kendisine uzatlan bo kada imza att. Üzerinde isim bulunmayan çiçei eve koyan Candan, çocuklarna kendilerinin gönderip, göndermediini sorunca ald olumsuz yantla panie kapld. çiçekçiye ulaan Candan ailesi, annelerinin imza att öne sürülen kad istedi. Candan ailesine, imza att öne sürülen kat verildi.

EVE GELNCE GERçEK ORTAYA çIKTI

Halil B.nin sevgilisi Nuray F., nisan aynda ükran Candann evine kahve içmeye geldi. Nuray F., bartn söyledii Halil B.nin insanlar dolandrdn belirtirken, ükran abla Halil sana da senet yapm? Hiç imza verdin mi? diye sorunca üpheye kapld. Candan, 25 Nisanda kz ile birlikte E-Devlet uygulamasna bakt. Orada kendi adna açlan icra dosyasn gören Candan, durumu çocuklarna haber verdi. Avukata giden Candan ailesi, Halil B.nin 95 bin dolarlk senet için alaca karlnda ükran Candann 1i yazlk 5 ev, 1 otomobil ve 1 motosikletine haciz koydurduunu örendi. Halil B.yi arayan aile, Ben annenize 95 bin dolar verdim cevabn alnca durumu polise bildirip avukatlar araclyla da haczi durdurup, kar dava açt. candan, ailesiyle birlikte yaptklar aratrmada Halil B. ile sevgilisi Nuray F.nin birçok insan ayn yöntemle dolandrd yönünde bilgilere ulatklarn belirtti.

YARDIM STED

Bandan geçen olaylar anlatan ükran Candan, yetkililerden yardm isteyip suçlularn hak ettii cezay almas gerektiini söyledi. Candan, Eve bir çiçek geldi. Gelen kurye Buraya imza at dedi. Ben de olum göndermitir diye düünüp imza attm. Sonra zaman geçti Nuray ile yannda Gökçe isimli bir kadnla yanma geldi. Nuray bana Halil sana böyle bir senet yapm. Dikkat et dedi. Ben de kimseye imza atmadm söyleyip söylenilenleri dikkate almadm. Ancak daha sonra kzm aradm ve E-Devlete baktk. Orada gerçei gördük. Halil B.nin bana senet yaptn, bütün mal varlma da haciz koydurduunu gördüm. Halil ve Nuray aradm. lk bata bilmiyor gibi konutular sonra Haciz koymusun deyince telefonu kapattlar ifadelerini kulland.

DOLAR SENED YAPMILAR

Bütün mal varlnda haciz olduunu söyleyen ükran Candan, Ben imdi çok madurum. 5 dairem, motosikletin ve arabamda icra var. Toplam 1 buçuk milyon lira. Bu mal varlmda 1 buçuk milyon lira yapyor zaten. Ben hiçbir senede imza atmadm. Ben sadece çiçek teslim aldm ve imza attm. Onun üzerine dolar senedi hazrlam. Ben ne dolar gördüm ne de baka bir para aldm. dedi.

CRALARI DURDURDUK

cray durdurmak için 150 bin lira para yatrdn, o paray da akrabalarndan borç aldn belirten Candan, 1 günün içerisinde o paray bulduk, teslim ettik ve icray durdurduk. Benim olum Halili araynca telefonda Ben annene 95 bin dolar teslim ettim diyor. Benim Halilden alacam var, vereceim yok. Bir an önce bunlar çözülsün. Benim gibi birçok insan madur. Birçok kii geldi ve anlatt. u an dava sürüyor. Tek mal varlm bu evler. Evlerde de çocuklarm oturuyor. Yardm bekliyorum. diye konutu.

Candan, avukat araclyla yaplan hacizler ve icra ilemlerine kar Adana Nöbetçi Asliye Ticaret Mahkemesine ihtiyadi tedbir talebiyle Menfi tespit ve kymetli evran iptali davas açt.

Ana Sayfaya Git