Evladına kavuşan anne, HDP il binası önünde halay çekti

Şırnak'ta, PKK’dan kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan oğluna kavuşan Emine Üstek, HDP il binası önünde davul zurna eşliğinde halay çekti.

Haberler 03.09.2021 - 01:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklar PKK tarafndan kaçrlan ailelerin rnak HDP l binas önündeki eylemi 45inci haftada da sürdü. çocuklar ve yaknlar PKKl teröristlerce kaçrlan aileler, ehit ve gazi yaknlar ile kadnlar, ellerinde Türk bayraklaryla yürüyerek HDP il binasnn önüne geldi. Kaçrlan çocuklarnn fotoraflarn tayan aileler, burada Kahrolsun PKK, ibirlikçi HDP, ehitler ölmez, vatan bölünmez, Türk-Kürt kardetir, PKK kalletir sloganlar att.

28 Austosta güvenlik güçlerine teslim olan olu Metin Üsteke kavuan Emine Üstek ve dier aileler, HDP il binas önünde davul zurna eliinde halay çekti. Emine Üstek, Olum artk yanmda, Allahn izniyle artk fotorafna deil, kendisine sarlacam. Allah devletimizden raz olsun. Ailenize kavuun. Ben ne kadar sevindiysem, sizin ailenizde o kadar sevinir dedi. Baba Ömer Üstek de kendisine destek olan herkese teekkür etti.

TERÖR ÖRGÜTÜNDEN BR GENCMZ DAHA ALDIK

ehit ei Zübeyde Bilir, terör örgütünden bir çocuklarn daha aldklarn söyledi. Bilir, Bugün burada bulunmamzn sebebi Emine Teyzenin oluna kavumas. Terör örgütün kucandan bir gencimizi daha aldk. nallah bütün geçlerimiz böyle ailelerine kavuurlar. Bütün annelerin gözyalar diner. Biz, rnakl kadnlar olarak hiçbir zaman bu davadan vazgeçmeyeceiz. Bir tek gencimizi PKK terör örgütüne yedirmeyeceiz dedi.

BZ BUGÜN BAHARI YAIYORUZ

Ailelere destek veren Gelecee Ik Saçan Kadn Dernei Bakan Hatice Atan ise bir yldr ehit aileleri ve çocuklar daa kaçrlan kadnlarla birlikte HDP önünde olduklarn belirterek, Bizim bir sözümüz vard, sesiz çlklarn sesi olacaz diye. Emine anne ile konutuumda ben ölmeden evladma kavuacak mym demiti. Biz de devlet büyüklerimize görütük. Burada bir tarafmzda olu barndan koparlm bir anne, dier tarafta eleri terör olaylarnda kaybetmi ehit eleri var. Bize diyorlar, Dadan gelip annelerine kavuunca ehit ailelerin yürekleri yanmyor mu? Evet yanyor. Ama artk ehit anneleri ile birlikte biz hareket ediyoruz. Emine anne evladna kavuunca biz, hepimiz mutluluunu, heyecann yaadk. Biz demitik bahar gelecek ve biz bugün bahar yayoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git