Evladına Sarılabilmek!

Diyarbakır'da Mükerrem Özoğul, 12 yıllık evlat hasretinin ardından halk arasında kelebek hastalığı olarak bilinen Epidermolysis Bullosa hastası olarak dünyaya gelen oğluna kol kanat oldu.

Haberler 13.05.2018 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan 39 yandaki Mükerrem Özoul, 12 yl evlat hasreti çektikten sonra dünyaya getirdii, halk arasnda kelebek hastal diye bilinen Epidermolysis Bullosa ile doan olu Muhammede kol kanat oldu.

Özoulun 18 yllk evliliinin 12. ylnda, 2012de dünyaya gelen Muhammetin vücudundaki yaralar gördüünde iyileir diye düündü. ifa bulmak için ei ile hastane hastane dolaan Özoul, doktorlar tarafndan yaama ans olmad söylenen bebeine özenle bakt.

Olunun yaralarna pansuman yapan, ayanda yara çkmasn diye kucanda tayan Özoulun en büyük istei, enfeksiyon kapmasn diye emziremedii, ac vermemek için sarlamad olunu barna basabilmek.

Yanndan bir an olsun ayrlmad olunun iyileeceine dair umudunu yitirmeyen Özoul, evladnn salna kavuaca günü bekliyor.

- Onun için ne gerekiyorsa yapacam

Özoul, AA muhabirine yapt açklamada, olunu doumundan 6 gün sonra görebildiini belirterek, Bir anne çocuu olunca onu kucana almak, öpmek, sarlmak ister ama ben bunu yaamadm. Hep yara içindeydi, derisi soyulmutu. Enfeksiyon kapar diye kucama alp, emzirmedim. Tedavisi yok, eve götür, ölür bile dediler. ifadelerini kulland.

Oluna kendi çabas ve mücadelesiyle baktn dile getiren Özoul, Bir yl boyunca elbise giydiremedim. Beyaz bezlerin içindeydi. Hastane hastane gezdik. Hiçbir tedavisi yoktu. Doduunda yara bere içinde gördüüm zaman, iyileir dedim. Hala da umudumu kesmedim, kesmeyeceim de. Ona ömür boyu bakacam, onun için ne gerekiyorsa yapacam. dedi.

- Sarlsam derisi soyuluyor

Özoul, Muhammedin gezmeyi, yemek yemeyi sevdiini ancak hastalndan dolay her yemei yiyemediini ve gezemediini dile getirdi.

Oluna sk sk sarlamamann acsn yaadn ifade eden Özoul, Bazen yanma geliyor, anne bana sarlsana sk sk diyor. Ben ise sarlamyorum. Sarlsam derisi soyuluyor, yara oluyor. Nasl sarlaym ki? En büyük arzum Muhammed iyilesin, her çocuk gibi o da gezsin, dolasn, okula gitsin, çocuklarn arasna girsin. diye konutu.

Bu hastaln fazla bilinmemesinden dolay olunu ilk görenlerin, Bu çocuk niye böyle olmu?, Sen ona bakmyor musun? eklinde sorular sorduunu belirten Özoul, kimilerinin ise bulac bir hastalk sanp, çocuklarn uzaklatrdklarn, beraber oynamalarna izin vermediini aktard.

Muhammedin yürürken ayaklarnda yara çktn kaydeden Özoul, Beinci katta oturuyoruz. Biraz yürüdüümüzde yoruluyor. Onu kucamda tayorum. Fazla yürüse ayanda yaralar çkyor. çocuklar bize Allahn emaneti, salkl da salksz da olsa her zaman bakmak zorundayz. ifadelerini kulland.

- Küçük Muhammed: Doum günümde polis arabasna binmek istiyorum

Muhammed Özoul, polisleri çok sevdiini, onlarla vakit geçirmek istediini söyledi.

Özoul, Doum günümde polis arabasna binmek istiyorum. Beni gezdirsinler. Telsizle konumak istiyorum. eklinde konutu.

- Kelebek hastal

Kelebek hastal, deri katmanlar arasndaki protein eksikliinden kaynaklanan nadir görülen genetik bir hastalk olarak tanmlanyor.

Hastalk, deriyi deri altna balayan yaplar oluturan liflerdeki maddelerin bazlarnn eksik yapmna bal geliiyor. Bu balar çok hafif bir darbe ile kopuyor ve deri altnda oluan bolua çevre dokulardan sv szarak yani bül geliimine sebep oluyor.

Ana Sayfaya Git