Evlat edinmede şok gelişmeler!

İki yıl önce Diyarbakır'da "Evlat edinen" çift, çifte şok yaşarken. Evlad edindikleri çocuğun babası ise sosyal yardım almak için yaptığı başvuruda, baba olduğunu öğrendi. Şimdi taraflar, "Mustafa Kemal'i" alabilmenin hukuk mücadelesi veriyor.

Haberler 26.03.2021 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adanada doal yollarla çocuk sahibi olamayan Ayça (41) ve Atakan çatal (42) çiftinin 2 yl önce evlat edindikten sonra Mustafa Kemal ismini verdikleri çocuklarnn biyolojik babas Aziz Önün, boand einin hamile olduunu bilmedii, yardm talebi için bavurduu kurumda bebeinden haberdar olduu ortaya çkt. Resmiyette Umut ismini alan bebei için 2019 ylndan bu yana hukuk mücadelesi verdiini anlatan Aziz Ö., Umutun 2 kardei daha var. Diyarbakrdaki evimde kardeleriyle beraber yayorum dedi.

Adanada 2003 ylnda evlenen Atakan ile Ayça çatal çifti, 12 yllk çocuk hasretinin ardndan 2015 ylnda Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüüne bavurarak evlat edinmek için bavuru yapt. 3 yl sonra sra gelen çifte, 15 Kasm 2018de bir çocukla ilgili bilgi geldi. Heyecanla Sevgi Evine giden çift, annesi tarafndan kuruma verilen 45 günlük erkek bebekle tant. Aile, ilemlerin tamamlanmasnn ardndan minik bebei evlat edindi.

VELAYET DAVASI AçMAYA HAZIRLANIRKEN, BYOLOJK BABA ORTAYA çIKTI

çatal çifti, Mustafa Kemal ismini verdikleri bebei, yllarn getirdii evlat özlemiyle sevgiyle büyütmeye balad. Velayet davas açmaya hazrlanan çatal çifti, yasal süre olan bir yln tamamlanmasna birkaç gün kala 2019un Kasm ay banda, çocuun biyolojik babasnn ortaya çkmasyla hüsrana urad. Mustafa Kemalin Diyarbakrda yaayan biyolojik babas Aziz Ö., olunu geri almak için valilie bavurdu. Büyük ok yaayan Ayça ve Atakan çatal çifti, koruyucu aile statüsüne geçirildi. çatal çifti, Aziz Ö.ye çocuklarndan ayrlmak istemediklerini belirtti. Yasal sürecin tamamlanmasnn ardndan çocuun biyolojik babasna teslim edileceini örenen çatal çifti, yetkililerden yardm beklediklerini söyledi.

ONU GÖNLÜMÜZDE BÜYÜTTÜK

Birlikte geçirdikleri 2.5 ylda Mustafa Kemale çok balandklarn belirten Atakan çatal, Evladmzn biyolojik babasyla ilgili Diyarbakr Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüünden istenen raporda isiz bir ekilde iki çocuuna bakmaya çalt ve bu çocua da bakabileceine dair bilgi verildi. Buna istinaden bizi koruyucu aile bölümüne gönderdiler. Orada da baba itirazna devam etti ve 5 aydr çocuumuzu vermemek için mücadelemizi sürdürüyoruz. Onun elimizden alnacak olmas bize büyük korku yaatyor. Ben onun biyolojik babas deilim, ama eimle birlikte gönlümüzde büyüttük. Tüm aile bireyleri de onu çok seviyor diye konutu.

Evlatlk edinmeye çaltklar çocuklarnn biyolojik babasyla bir kez görütüklerini ve bunun da olumlu geçmediini anlatan Atakan çatal, Biyolojik babaya, vatana ve millete hayrl bir evlat yetitirmek istediimi ve 2.5 yldr da bunun için çabaladmz söyledim. Bu süreci birlikte yürütmeyi, istedii zaman görebileceini teklif ettim ama kabul etmedi. Karlnda da bana sterseniz Diyarbakrdaki evimi Adanaya tayaym teklifinde bulundu. Bu bana pek inandrc gelmedi dedi.

KAYBETME KORKUSUNU HSSEDYORUM

Ayça çatal ise çocuunun biyolojik babasyla görüme saladn, eve geldiinde psikolojisinin olumsuz etkilendiini gördüünü belirterek, çocuum eve geldiinde sürekli alyordu ve Baba demeyeceim. Babay istemiyorum eklinde konuuyordu. Geceleri uyurken sayklamaya balad. Bir anne olarak bizi kaybetme korkusu olduunu hissediyorum. Cumhurbakanmzdan ve ilgili bakanlarmzdan yardm bekliyorum. Ben bir anneyim ve onun 2.5 yldr yanndaym. Ne olur bize yardm etsinler. Onu kaybetmek istemiyorum. Eer bu kapdan çkp giderse, bir daha bu eve gelebilir miyim, bilmiyorum ifadelerini kulland.

BYOLOJK BABA, SOSYAL YARDIM ALMAK STERKEN ÖRENM

Aziz Ö. ise resmiyette Umut ismini alan bebei için 2019 ylndan bu yana hukuk mücadelesi verdiini anlatt. Aziz Ö., Eimin hamile olduunu bilmiyordum. Dinen hamile bir kadn boamak günah. Onu bilsem boamazdm. lk boandmda bizler için ayp olduundan babamlar evimi elimden aldlar. Sen boandn o zaman bizden uzakla dediler. Ben elimde kalan parayla evimi aldm, kuruma yardm bavurusu yapmaya gidince örendim çocuumun olduunu. Bavuruyu yapmasaydm örenemezdim. Tekrar evlenmedim dedi.

K KARDE DAHA VAR

Umut bebein kendisinden önce doan iki kardeinin yannda yaadn anlatan Aziz Ö., Bu çocuum kuruma verildiinde, bana teslim edilmesi gerektii yönünde polis tutanaklar da var. Umutun iki aabeyi benimle beraber. Maddi durumumda sknt yok. Sonuçta bakamayacak olsam bile sosyal bir devletimiz var. Kimse bana fakirsin-zenginsin dememeli. siz güçsüz olduum yönünde söylenenler oldu. Benim Diyarbakrda tavuk çiftliim var. Kuluçka makinesine yumurta atyorum, onun çkaca zaman gidiyorum. Gitmesem 4-5 bin tane civciv var. En az 60-70 bin liralk zarara urarm. Onun için gidiyorum, 2 ay kaldktan sonra geri geliyorum. Açtm bütün mahkemeleri kazandm, çocuumu almak istiyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git