Evlat yolu gözlüyorlar

"Diyarbakır anneleri" evde de oturma eyleminde de evlatlarının yolunu gözlüyor

Haberler 21.07.2020 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daa kaçrlan çocuklar için HDP il binas önünde evlat nöbeti tutan Diyarbakr anneleri, evlerinde de çocuklarnn yolunu gözlüyor.

Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan evlatlarn terörün pençesinden kurtarmak için 3 Eylül 2019da HDP il binas önünde balatt oturma eylemi sürüyor.

Terör örgütünün kendilerinden kopard çocuklarnn acs ile Diyarbakrda bir araya gelen aileler, 10 aydr kararllkla ve birbirlerinden aldklar güçle evlat nöbetine devam ediyorlar.

Aileler, oturma eyleminin yan sra evlerinde de çocuklarndan gelecek umutlu bir haberin bekleyiini sürdürüyor.

Kimi anne çocuundan geriye kalan eyalarla özlemini gidermeye çalrken kimisine ise hasret kaldklar evlatlarnn eyalarn görmek ac veriyor.

HER YANDAN ONUN KOKUSU GELYOR

Ellerinden hiç düürmedikleri evlatlarnn fotoraflaryla onlardan gelecek müjdeli haberi bekleyen annelerden Ayegül Biçer, AA muhabirine yapt açklamada, 3 Eylül 2019dan bu yana HDP il binas önünde hakl bir mücadele yürüttüklerini, sa ya da ölü evlatlarn istediklerini söyledi.

Biçer, bu mücadelelerinde kararl olduklarn ifade ederek Tek olum, onun için de bir sürü hayalim vard. Onun da kendi hayalleri vard. Hayallerimizi krdlar, umutlarmz bitirdiler. dedi.

HDPnin önünde oturduumuzda umutlarmz kranlarn umutlarn krmak için oturduk. Orada, bu davaya ba koymu, PKKnn ecdadna ba kaldrm anneler var. Hepimiz yalnzca kendi çocuklarmz için deil bütün evlatlar için mücadele ediyoruz. diyen Biçer, bu mücadelede sonuna kadar kararl olduklarn vurgulad.

Biçer, annelerin terör örgütünün elindeki tüm evlatlarna kavuuncaya kadar bu davay sürdüreceklerini dile getirerek Olumu kaybettiim gün zaten ölmütüm, korkmuyorum. Dimdik ayaktaym. Davamn arkasndaym. diye konutu.

Hastanede tedavi görürken olunun kendisine adeta bir bebekmi gibi baktn aktaran Biçer, geçen iki ylda olunu çok özlediini dile getirdi.

KOR ATELER çERSNDE YANAN BR YÜREM VAR

Biçer, ona olunu hatrlatt için yaad evden baka bir eve tanmak zorunda kaldn anlatarak öyle konutu:

Olum gittiinde ben baka bir evde oturuyordum. Hayalini, sesini duymaktan o evden tanmak zorunda kaldm. Oluma ait bütün eyalar bavullara sakladm, açp da bakamyorum. Her yandan onun kokusu geliyor. Mustafann hayali her zaman karmda, sesi kulamda. Onun evin içinde yemek hazrladn bile gördüm. Kor ateler içerisinde yanan bir yüreim var. Dilerim Rabbimden bizlere bunlar yaatanlar perian etsin. Allahn izniyle HDP/PKK bunlar helak olup gidecek. Artk üstümüzden pis ellerini çeksinler. Gerçekten 40 yldr analarn gözya, çl, feryad her yerden duyuluyor. Bunlar bitsin artk.

ONA GELNLK GYDRMEK STYORDUM

Anne Fatma Akku da kz Songülü gittii günün sabah uykudan uyandrdn belirterek Hep kendimi suçluyorum. Keke ben Songülü uykudan kaldrmasaydm. Hep uykuda kalsayd. ifadelerini kulland.

Kz gittiinden beri dünyann kendilerine zehir olduunu, o günden bu yana her yerde kzn aradn aktaran Akku, kznn sesine hasret kaldn bildirdi.

Akku, Ona gelinlik giydirmek istiyordum. Bana, Anne, ben okuyup sana bakacam. Hiç kimse bakmasa da ben size bakacam diyordu. 6 yldr gitti, hiçbir haber yok, bilmiyoruz nerededir. HDPliler araclyla daa kaçrlan kzm 2 yl önce izlediim bir videoda gördüm. diye konutu.

HDP BENM CERM çALDI

Akku, sözlerini öyle sürdürdü:

Kzmn görüntülerini izledikten 4 gün sonra bizim eve geldiler. Songül sadr, yayor ve bizdedir dediler. Sa ise bana bir telefon etsin, görüeyim dedim. HDP bizi göndermi, biz elemanyz, elimizden bir ey gelmiyor dediler. HDP benim hayatm, cierimi, ömrümü, her eyimi çald. Cier olmazsa o beden yaayamaz. Sebep olan HDPdir. Arac olmasa o çocuklar gitmez.

Akku, HDPlilerden kzn istediini ifade ederek Fotoraflarn gözümün önünde durduramyorum, asamyorum. Hep sandklarda saklyorum. nsan dayanamyor gözünün önünde olmasna. Gidip gelip bakyorum alyorum. dedi.

9 YILDIR NE çEKTMZ ALLAH BLYOR

Anne Sariye Tokay, olu Mehmet için 2014 ylnda Diyarbakr Büyükehir Belediyesi önünde balatlan eyleme de katldn hatrlatt.

9 yldr evladna hasret yaadn ancak onun yokluuna alamadn aktaran Tokay, Telefon çalyor, gece yars kap çalnyor, o geldi sanyorum. Kn yamur, kar yayor, benim bam pencerede. diye konutu.

HDPye tepkisini dile getiren acl anne Tokay, öyle konutu:

HDP Müslümanlarn evini yakt. çocuklar daa gönderdi. 12, 13 yandaki çocuk daa götürülüp, eline silah verilir mi? Iraka kadar gittim. çamura girdim, yamurda kaldm. 15 gün kaldm, bana göstermediler. Hiçbir sonuç alamadm. 9 yldr ne çektiimizi bir Allah biliyor bir biz biliyoruz.

Tokay, olunun Anneler Gününde kendisine hediye ettii Veda Hutbesi tablosu ile olunun çok sevdii okul kravatn yanndan ayrmadn belirtti.

Dokuz yldr bu kravat çantamda tayorum. Gece bu kravatn kokusuyla yatyorum. Nereye gitsem tayorum. Onun sözleriyle teselli ediyorum. diyen Tokay, hasret kald evladna kavumak için eylemi kararllkla sürdüreceini dile getirdi.

Tokey, çadrdan kalkmyoruz. HDP çocuklarmz geri getirene kadar eylemimiz devam edecek. Sonuç alana kadar devam edecek. Her gelen çocuk bize bir umut veriyor. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git