Evlatları ayağı-kolu

Elleri ve bacakları kesilen babalarına el-ayak oldular. Protez biyonik el isteği, haberi üzerine şarkıcı Haluk Levent harekete geçti.

Haberler 22.06.2020 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, 5 yl önce çalt inaatta yüksek gerilime kaplmas sonucu ellerini ve bacaklarn kaybeden Mehmet Zeki Aslan (40), tek bana ihtiyaçlarn karlayamaz hale geldi. Malulen emekliye ayrlan Aslann ei ve 5 çocuu, ona hem el hem de ayak oldu. Babalarna destek olan çocuklar, ihtiyaçlarn karlayabilmesi için ona protez biyonik el alnmasn istiyor. Protez biyonik el istei, haberi üzerine arkc Haluk Levent harekete geçti. Ayn zamanda Anadolu Halk ve Bar Platformu (AHBAP) kurucusu olan Levent, sosyal medya hesabndan haberi paylap, Diyarbakr AHBAP etiketleyerek, protez biyonik el için çalma yapmalarn istedi.

Merkez Yeniehir ilçesi Fabrika Mahallesinde oturan Mehmet Zeki Aslan, 2015 ylnda çalt inaatta yüksek gerilime kaplarak yaraland. Aslann, ilevini yitiren bacaklar kaldrld Dicle Üniversitesi Hastanesinde, elleri ise sevk edildii çukurova Üniversitesi Hastanesinde kesildi. Malulen emekli edilen ve tek bana ihtiyaçlarn karlayamaz hale gelen Aslann ihtiyaçlarn 5 yldr ei Saliha (35) ile birlikte çocuklar Melike (19), Serkan (18), Furkan (16), Yusuf (12) ve Elif (7) karlyor.

KIZIM LAVABOYA GÖTÜREYM DEYNCE DÜNYAM YIKILIYOR

Yardm için hangi kapy çaldysa yüzüne kapandn ve emekli maayla geçinmeye çaltklarn belirten Mehmet Zeki Aslan, çocuklarm bana bakyor. Bakmyor dersem, Allah var olmaz ama hayatm çok skntl. Yine de ükrediyorum. Rabbim bana bunu layk görmü ki vermi. Benim tek istediim protez biyonik el. çocuklarm okul okuyor. Sürekli yanmda olmadklar zaman dar çkmak istediimde tekrar eve dönüyorum. Her eye ramen Rabbime çok ükür. Konuabiliyorum, gözüm var. Buna da isyan etmiyorum. 18 yanda kzm var. Üniversiteye hazrlanyor. çocuuma bir i imkan tannsa en azndan hayatm normale döner. Aldm maa zaten yetmiyor. Bazen eim evde olmuyor. 19 yandaki kz çocuum lavaboya gittiim zaman baba, ben götüreyim diyor. O zaman dünyam yklyor dedi.

OKULU BIRAKMAK ZORUNDA KALDIM

Serkan Aslan ise babasnn durumundan dolay psikolojisinin bozulduu ve okulu brakmak zorunda kaldn kaydetti. Babasna biyonik protez el alnmasn istediklerini ifade eden Aslan, Sonra kardeim de bana bakt ve o da okulu brakt. Bir biyonik eli, kolu olursa kardeim rahat dersine çalr ve akl orada kalmaz. Tek isteim devlet büyüklerinden bir biyonik kol diye konutu.

Furkan Aslan da zaman zaman babasn, lavaboya götürdüünü dile getirerek, biyonik kol yaplmas durumunda psikolojilerinin düzeleceini söyledi. Aslann 7 yandaki kz Ömür de hayalinin, babasnn, elinin ve bacann olmasn görmek olduunu söyledi.

HALUK LEVENTE HAREKETE GEçT

Aslann, ona hem el hem de ayak olan ei ve 5 çocuunun protez biyonik el istei, haberi üzerine arkc Haluk Levent harekete geçti. Ayn zamanda Anadolu Halk ve Bar Platformu (AHBAP) kurucusu olan Levent, sosyal medya hesabndan haberi paylap, Diyarbakr AHBAP etiketleyerek, protez biyonik el için çalma yapmalarn istedi.

Ana Sayfaya Git