Evlenseydi öldürülmezdi indirimi!

Yargıtay’dan katile indirim: Evlenme teklifini kabul etseydi öldürülmeyecekti

Haberler 14.03.2022 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yargtay Ceza Genel Kurulu, Hatice Kaçmaz katleden Orhan Munisin yarglanmasna ilikin davada indirim karar verdi. Gerekçede ise, Evlenme teklifini kabul etseydi cinayet ilenmeyebilirdi denildi.

TRT sanatçs Hatice Kaçmazn (33) bir süre görütüü Orhan Munis tarafndan 13 Eylül 2014 tarihinde Ankarada bir parkta katledilmesine ilikin davada karar verildi. Yargtay Ceza Genel Kurulu, evlenme teklifini reddeden Kaçmaz katleden faile verilen indirimli cezay yerinde bulundu. YCGK, Yargtay Basavclnn faile Tasarlayarak öldürme suçundan arlatrlm müebbet hapis cezas verilmesi yönündeki teblinameyi reddetti.

Kaymaz ile parkta bulumaya gelirken bileine 19,9 cmlik bçak balayan Munisin anlk hiddetle katliam iledii savunulan kararda, kadnn evlenme teklifini kabul etmesi halinde failin katliam ilemeyecei, reddedilince anlk hiddetle cinayeti iledii, tedbiren tad bça Duygusal çöküntü ve hiddetin etkisiyle kulland vurguland. Karar, 5e kar 14 üyenin oyuyla alnd. Failin daha önce kardeini öldürmesi ve 13 ylda tahliye olmas, kurban kesmeye gidecei için yanna bçak aldn söylemesine ramen cebinden 7 TL çkmas da Yargtay üyelerine Tasarlayarak öldürme tespiti için yeterli gelmedi.

KISA SÜREDE TAHLYE OLABLECEK

Yerel mahkeme de failin, Kaymaz tutkulu sevgisinden dolay katlettiini savunarak, Tasarlayarak öldürme suçundan ceza vermemiti. Kardeini öldürürken bça korkutmak için salladn söyleyerek indirimli ceza alan ve ksa sürede tahliye olan fail, Kaymaz da korkutmak amacyla bçak sallarken öldürdüünü belirterek, yeni bir indirim daha alabildi. Kasten öldürme suçundan müebbet hapis alan fail, arlatrlm müebbetten kurtulduu için önceki cinayetinde olduu gibi ksa sürede serbest kalabilecek.

Ana Sayfaya Git