Evlilik vaadiyle çiftte dolandırıcılık

KASTAMONU'da yaşayan Muharrem Aynacıoğlu ile Çorum'da yaşayan Ahmet Aslan, evlilik çağına gelmiş oğullarını evlendirmek için 20'şer bin lira başlık parası verdikleri kişiler tarafından dolandırıldıklarını söyledi. Aynacıoğlu ile Aslan, Şanlıurfa'da olduklarını düşündükleri dolandırıcıları bulmak için bu kente geldi.

Haberler 15.06.2017 - 11:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kastamonunun Uzunoluk Köyünde çiftçilikle uraan Muharrem Aynacolu 25 yandaki olu Ercan Aynacolunu evlendirmek için kz aramaya balad. Aynacolu, iddiaya göre, bir tand araclyla Kastamonuya mevsimlik tarm içisi getiren anlurfal olduu belirtilen Ahmet Demir ile tant. Muharrem Aynacolu, daha sonra Ahmet Demir araclyla tant Ali Demirin kz Esma Demir ile olu Ercan Aynacolunu evlendirmek istedi. Bunun üzerine Esma Demirin babas Ali Demir, Muharrem Aynacolundan toplam 20 bin liraya yakn balk paras ald. Paray alan Demir ailesi çeyiz hazrlamak için Kastamonudan ayrld. Birkaç gün sonra Demir ailesine ulaamayan Aynacolu ailesi dolandrldklarn anlayarak polise bavurdu. Bu srada Muharrem Aynacolu, çorum Sungurlu yaayan arkada Ahmet Aslann da ayn ailenin dier kzlarn olu Tark Emirhan Aslana istediini bu yüzden aileye 20 bin lira balk paras ve tak aldklarn ancak onlarndan Demir ailesine ulaamadn örendi.

Evlenme vaadiyle dolandklarn anlayan Muharrem Aynacolu ile Ahmet Aslan, anlurfaya gelerek kendilerini dolandrdklarn ileri sürdükleri kiileri aramaya balad. Kastamonuda gelinlik çana gelmi genç kzlar genellikle aile içine gelmediini çiftçilik iinden uzak kald için bu bölgeden kz almaya karar verdiklerini belirten Muharrem Aynacolu unlar söyledi:

Biz anlurfadan kz almak istedik. çünkü burann insanlar namusuna, töresine ballar. Ancak bize denk gelen dolandrc çkt. 30 Nisanda eimle olumla beraber geldik. Burada o Ahmet Demir denilen vatanda bulduk bir arac vesilesiyle. Ondan sonra gittik evlerine baktk olan kz, kz olan beendiler. Ondan sonra geldik takmz aldk 3 bin liralk. Lokantaya gittik yemeimizi yedik. 8 bin lira süt paras yerine geçen balk istediler. 15 gün içinde hesap kartm verdim onlara paray çkarttm. Ondan sonra 2 bin 500 lira da araba paras istediler benden. O paray da verdim. Geçen hafta Perembe akam geleceklerdi. Ancak gelmediler, bir daha telefonlarna ulaamadm. Biz dolandrdklarn örendik polise ikayetçi oldum.

DOLANDIRICILIK

çorumun Sungurlu lçesinden gelen Ahmet Aslan ise, ayn kiilere 20 bin lira kaptrdn ifade ederek Ben olumu evlendirmek için Ahmet Demir denen kiiyle tantm. O da bir kznn olduunu söyledi. Biz de olumla kz yan yana getirdik. Beendiler birbirlerini, hatta bir süre telefonda konuarak bana baba oraya geleceim. Sizleri çok sevdim demesini bizleri çok mutlu etmiti. Bize çeyizi getirmek için süre istediler. Biz de kabul ettik. Ondan sonra Demir ailesine ulaamadm. Benim gibi arkadam Muharrem Aynacolunuda dolandrmlar. Bu duruma çok üzüldük. çünkü biz paray zor kazanyoruz. Bizleri çok madur ettiler. Onlar bulmak için cebimizdeki son kuruumuzla anlurfaya geldik, tüm aramalarmza ramen bulamadk. Hatta yemeimiz belediyenin iftar çadrlarnda yiyerek geçirmeye çaltk. Biran önce bu dolandrclarn yakalanmasn istiyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git