Eylem Hazırlığı Yapılırken

Şırnak'ta Cudi Dağı ile Bestler Dereler bölgesi arasında çıkan çatışmada 2 PKK'lı ölü ele geçirilirken, teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmata el konuldu.

Haberler 06.09.2017 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör örgütü üyelerinin bölgede bulunan askeri birlik ve üs bölgelerine eylem hazrlnda olduklar ve Cudi Bestler Dereler bölgesi arasnda geçi yapabilecekleri duyumu üzerine merkez ilçe Tahtakayalklar bölgesinde l Jandarma Komutanlna bal Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanl ekiplerince dün saat 19.00dan itibaren operasyon balatld. rnak Valilii bu operasyon ile ilgili u açklamay yapt:

EYLEM HAZIRLII çERSNDEYKEN

Ayn gün saat 23.00 sralarnda bölücü terör örgütü mensuplaryla temas salanarak, 2 bölücü terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmitir. Etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensuplaryla birlikte, 1 Zagros keskin nianc tüfei, 1 Bixi makineli tüfek, 1 Kalanikof piyade tüfei, 4 Kalanikof arjörü, 4 el bombas, 1 gece görü cihaz, 2 Yaesu marka el telsizi, 1 lazermetre, 4 srt çantas, muhtelif sayda mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirilmitir.

Açklamada ayrca Beytüebap lçesinde ihbar deerlendiren lçe Jandarma Komutanlna bal timlerin Boazören Yaylas bölgesinde arama-tarama operasyonru düzenledii ifade edilirken, 5 Kalanikof piyade tüfei, 3 arjör, 80 Bixi marka tüfee ait mühimmat ele geçirildii kaydedildi.

Ana Sayfaya Git