'Ezan okumayın' kavgası

Adana'da inşaatı devam eden bir cami de ezan okuyan bir kişi ile ezan okuma diyen baba oğul arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışma da 2 kişi yaralandı.

Haberler 17.08.2017 - 12:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adanada inaat devam eden bir cami de ezan okuyan bir kii ile ezan okuma diyen baba oul arasnda tartma çkt. çkan tartma da 2 kii yaraland.

Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesine bal Gürselpaa Mahallesinde meydana geldi. ddiaya göre, Hac Ali Hirada, kendi adna yaptrd camiye ezan okumas için birini görevlendirdi. 13 Austos günü izne çkan cami görevlisi, cemaatten Ali hsan çiçekten (62) o gün ezan okumasn istedi. Yats ezann okuyan çiçek, cemaate namaz kldrdktan sonra, caminin hemen yan banda bulunan apartmandan baba Abdulkadir D. ile olu Ahmet D. gelerek ezan sesinden rahatsz olduklarn söyleyerek okumamalarn istedi. Bu nedenle çkan tartmada ezan okuyan çiçek ile kavgay önlemeye çalan Süleyman Özdemir darp edildi. Cemaat üyelerinin de araya girmesiyle kavga sona erdirildi. Bu arada darp edilen çiçek ve Özdemir, baba oul hakknda ikayetçi oldu. Darp raporu alan çiçek ve Özdemirin ikayetçi olmas üzerine baba-oul, polis merkezine götürüldü. Saldrgan baba-oul burada verdikleri ifadelerinde, Bizim ezana kar olmamz düünülemez. Böyle bir ey yok. Biz çiçekin ezan güzel okumasn istedik tartma o yüzden çkt dedikleri örenildi. Baba ve oul ifadelerinin ardndan tutuksuz yarglanmak üzere serbest brakld.

Burada ezan okunmayacak

Darp edilen çiçek, baba ve olunun, yats namazndan sonra camiye girerek, Burada ezan okunmayacak, biz bu sesten rahatsz oluyoruz. çok yüksek ses var. Bundan sonra ezan okumayacaksnz diye bize bard. Biz de ezan her zaman okunacak, son nefesimize kadar ezan okuyacaz deyince kavga çkt. Bizi darp ettiler. Biz bu komulardan ikayetçiyiz dedi.

Dier dayak yiyen Özdemir ise baba ve olun camiye gelerek ezan sesinden rahatsz olduklarn bir daha okumamasn istediklerini, çiçek de kar çknca ona saldrdklarn, kendisinin de araya girmeye çaltn belirterek, Ben araya girince beni de darp ettiler. te halimi görüyorsunuz gözüm mosmor. Ancak burada ezan her zaman okunacak diye konutu.
Ana Sayfaya Git