Eziyet çekerek öldürmüşler!

Ayşecik cinayetinde sevgilisi ile şüpheliye ‘eziyet çektirerek öldürmek’ten dava..

Haberler 03.05.2023 - 09:34 Son Güncelleme : 03.05.2023 - 09:35

HABER MERKEZİ

Erzurumda aynı evde yaşadığı Ayşecik Dağıstanlıyı bıçaklayarak öldüren Fırat Işık ile kadının sevgilisi olduğu öne sürülen Erdem İçoğlu hakkında, ambulansı geç aradıkları gerekçesiyle eziyet çektirerek öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede müşterek fail olduğu belirtilen 2 sanık da ilk duruşmada, ambulansın geç çağırılması konusunda birbirine suçladı.

Yakutiye ilçesi Muratpaşa Mahallesi Paşakızı Sokaktaki bir apartmanda 18 Haziran 2022 günü meydana gelen olayda, Fırat Işık (27) aynı evde yaşadığı ve abla dediği Ayşecik Dağıstanlıyı (46) erkek arkadaşı Erdem İçoğluyla (33) uygunsuz vaziyet görünce göğsünden bıçakladı. Ağır yaralanan Dağıstanlı için ambulans çağırmak yerine Fırat Işık ile Erdem İçoğlu, polise verecekleri ifade konusunda 2 saat tartıştı. Polise anlatacakları olayın senaryosunu hazırlayan Işık ve İçoğlu, 112 Acil çağrı Merkezine ihbarda bulundu. Gelen ambulansla hastaneye kaldırılan Ayşecik Dağıstanlı, kurtarılamadı.

Polis, Dağıstanlının ölümüyle ilgili Fırat Işık ve Erdem İçoğlunu gözaltına aldı. Polise verdiği ifadesinde, bıçaklamanın yaşandığı sırada evde olmadığını söyleyen Erdem İçoğlunun olay anında evde olduğu Ankara Kriminal Polis Laboratuvar Müdürlüğünün uzmanlık raporunda yer aldı. Raporda, evde ele geçen muhtelif izmaritlerde Erdemin de izinin bulunduğu, uzun süre birlikte oldukları anlaşıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Işık ve İçoğu, çıkarıldıkları mahkemece eziyet çektirerek öldürme suçundan tutuklandı. Ayşecik İçoğlunun cinayetini soruşturan Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı iddianamesinde iki sanık hakkında Eziyet çektirerek kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

FİKİR VE EYLEM BÜTÜNLÜĞÜ İçİNDE ÖLMESİNİ BEKLEDİLER

Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesinde şu ifadeler yer aldı:

Ayşecik Dağıstanlıyı bıçaklayarak öldürenin Fırat isimli şüpheli olduğunun ikrarı ile sabit olduğu ancak maktulün uzun süre can çekiştiği, olayın oluşu ve mevcut delil durumuna göre Fırat isimli şüphelinin kollukta alınan beyanında geçtiği şekilde kabulünün gerektiği, aldığı darbelerle ağır yaralanan maktulün uzun süre ölmesinin beklendiği ve bu sırada ölümüyle alakalı senaryolar oluşturulmaya çalışıldığı bu nedenle her ne kadar bıçaklayan Fırat isimli şüpheli olsa da bıçak darbeleriyle hemen hayatını kaybetmeyen maktulün eziyet çektirilerek şüphelilerce fikir ve eylem birliği içerisinde ölmesinin beklenildiği ve ölümüne farklı saiklerle suçtan kurtulmaya yönelik olarak sebep uydurmaya çalıştıkları, hal böyle iken meydana gelen ölüm neticesinden eziyet çektirilerek müşterek fail olarak sorumlu tutulmaları gerektiği kanaatiyle şüphelilerin üzerine atılı eylemlerine uyan eziyet çektirerek kasten öldürme suçundan sorumlu tutulmaları gerektiği kanaati ile şüphelilerin TCK 82/1 b maddesi uyarınca eziyet çektirerek kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması iddia ve talep olunur.

AYŞENİN HAREKETİNE SİNİRLENDİM

Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianame 3üncü Ağrı Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek sanıkların yargılanmasına başlandı. Mahkemede ifade veren Fırat Işık, Ayşecik Dağıstanlının Erdem İçoğlunu sevgilisi olarak tanıştırdığını belirterek, Ayşe Ablamın bana sevgilisi olarak tanıttığı Erdem İçoğlu eve geldi. Ayşe Ablam, bir süre sonra sen git gez dedi. Ayşe ve Erdem odada otururken salona gittim. Onlar benim evden çıktığımı düşündüler, ardından içeriden sesler geldi. Kapıdan baktığımda Ayşe ve Erdemi uygunsuz vaziyette görünce ayıptır diyerek odaya girdim. Ayşeyi kardeşim gibi gördüğüm için bu hareketine sinirlendim. Odada bulunan bıçağı alarak Erdemin üzerine gidip seni öldürürüm, neden terbiyesizlik yapıyorsun dedim. Erdem, daha sonra odadan dışarı çıktı. Ayşe Abla beni tutup çekince, bıçak yanlışla vücuduna geldi. Daha sonra yere düştü, Erdem odaya geldi. Ben Erdeme ambulansı arayalım dedim. Ancak Erdem kendine gelir dedi. Bir, bir buçuk saat Erdemi ikna etmeye çalıştım. Daha sonra Erdem bana Ayşenin tümörü var rahatsızlandı diyelim, ne sen zarar gör ne de ben dedi. Ayşenin üzerindeki beyaz kazağı çıkardık. Yeşil bir kazak giydirdik. Daha sonra Erdem ambulansı aradı. Ayşeyi bıçakladığım için Erdem beni dövdü diye konuştu.

AYŞEYİ BENDEN KISKANDIĞINI SÖYLEDİ

Erdem İçoğlu ise ifadesinde, Ayşe ve Fıratla çay içerken tartışma çıktığını söyledi. Fırata olan borcunu ödememesi yüzünden yaşanan tartışma sırasında Ayşenin kendisinden dışarı çıkmasını istediğini belirten İçoğlu, şunları anlattı: Biz Ayşe ile Fırat ile çay içip sohbet ettiğimiz sırada Ayşenin Fırata olan borcunu ödememesi sebebi ile aralarında tartışma çıktı. Fırata bağırma diye ikaz edince Ayşe bana sen dışarı çık ben hallederim dedi. Ben dışarı çıktıktan sonra yine bağırma seslerini duydum. Bahçede sigara içip tekrar Ayşenin evine gittiğimde sesler kesilmişti. Fıratın elinde bıçak vardı. Fırat, bana gel buraya beni bu işten kurtaracaksın dedi. Ben Fırata ne olduğunu sorunca arbede sırasında bıçakladığını, Ayşeyi benden kıskandığını söyledi. Ben ambulansı arayalım dedim. Bir saat bu şekilde Fıratı ikna etmeye çalıştım. Daha sonra Ayşe nefes almakta zorlanınca Fırat, yanına geçti. Ben bunun üzerine dışarı kaçıp ambulansı aradım. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Ana Sayfaya Git