Selahattin Demirtaş'ın dün gidip döndüğü Kandil'e F-16'lar bomba yağdırdı!

Geçtiğimiz akşam Diyarbakır'dan Kuzey Irak'a giden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve İzmir milletvekili Ertuğrul Kürkçü, ilgili temaslarını tamamlayamadan ülkeye geri dönmesinin hemen akabinde Selahattin Demirtaş'ın Süleymaniye'de bulunduğu sırada Türk savaş uçakları Kandil Dağı'ndaki PKK hedeflerini bombaladı.

Haberler 09.12.2015 - 14:41 Son Güncelleme : 09.12.2015 - 14:41

Geçtiğimiz akşam Diyarbakırdan Kuzey Iraka giden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve İzmir milletvekili Ertuğrul Kürkçü, ilgili temaslarını tamamlayamadan ülkeye geri dönmesinin hemen akabinde Selahattin Demirtaşın Süleymaniyede bulunduğu sırada Türk savaş uçakları Kandil Dağındaki PKK hedeflerini bombaladı.

Diyarbakırdan önceki akşam karayolu ile Kuzey Iraka giden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve İzmir milletvekili Ertuğrul Kürkçü, temaslarını tamamlayamadan bugün Türkiyeye döndü. Selahattin Demirtaşın Süleymaniyede bulunduğu sırada Türk savaş uçakları Kandil Dağındaki PKK hedeflerini bombaladı.

ABDDEN DÖNDÜ, KUZEY IRAKA GİTTİ

ABDde bir hafta süren temaslarından sonra Türkiyeye dönen ve Ankarada partisinin kampına katılan Selahattin Demirtaş, önceki akşam Diyarbakırdan karayolu ile Habur Sınır Kapısı üzerinden Kuzey Iraka gitti. Halkların Demokratik Kongresi sözcüsü de olan HDP İzmir milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile birlikte önce Erbile giden Demirtaş, HDP temsilciliğini ziyaret edip bazı temaslarda bulunduktan sonra dün akşam saatlerinde Süleymaniyeye geçti.

TALABANİ İLE GÖRÜŞECEKTİ, DÖNMEK ZORUNDA KALDI

Süleymaniyede başta yurt dışından tedaviden dönen Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabaniyi ziyaret etmesi ve bazı görüşmelerde bulunması planlanan Selahattin Demirtaş, programını tamamlamadan önce Erbile oradan da Türkiyeye döndü.

HDP Erbil Temsilcisi Şilan Eminoğlu, Demirtaş ve Kürkçünün yurtdışından dönen Celal Talabaniye de geçmiş olsun dileklerinde bulunmak ve kendisiyle bazı konularda görüşmek istediklerini, ancak bölgede yaşananlardan kaynaklı acil dönmek zorunda kaldıklarını söyledi.

DEMİRTAŞ SÜLEYMANİYEDE İKEN KANDİL BOMBALANDI

Selahattin Demirtaş ve Ertuğrul Kürkçünün, Kuzey Irakın Süleymaniye kentinde bulunduğu sırada Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları Kandil Dağında bazı PKK hedeflerini bombaladı.

Kürt internet sitelerinde yer alan habere göre, savaş uçakları dün akşam saat 22.00 sıralarında PKK kampının bulunduğu Kandil Dağında bazı bölgeleri bombaladı ve bombardıman uzun süre devam etti.

Ana Sayfaya Git