Fırat Kalkanı Harekatının 87. gününden haber var

TSK, Fırat Kalkanı Harekatının 87. gününde açıklama yaptı

Haberler 18.11.2016 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TSK tarafndan 87 gündür devam eden Frat Kalkan Harekatndaki bilanço açkland.

Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan 87 günden bu yana yürütülen Frat Kalkan Harekatnda terör örgütleri DEAn 80, PKK/ PYDnin ise 1 merkezi karadan hedef alnarak vuruldu. Hava harekat düzenlenmeyen harekatta, 212 mahalde denetim ÖSOya geçti, 1760 kilometrekarelik alan terör örgütü DEAtan temizlendi. çatmalarda ÖSOnun 1 askeri yaamn yitirdi, 18i de yaraland ve 5 terörist etkisiz hale getirildi. DEA militanlarnn zrhl araçlara saldrlarnda ise 3 Türk askeri de hafif ekilde yaraland. Genelkurmay Bakanl tarafndan harekatn son durumuna ilikin yaplan bilgilendirmede öyle denildi:

Karadan salanan youn ate destei ile muhalif unsurlardan oluan Özel Görev Kuvvet Gruplar tarafndan, Arap Viran, Maibayn, Eceller, Zamakah ve Kandarliyahda kontrol salanm, tam kontrol salanmasna yönelik mayn/el yapm patlayc temizlii faaliyetleri devam etmektedir. Gün içerisinde yaanan çatmalarda 1 muhalif ehit olmu, 18 muhalif yaralanm, 4 PYD / PKK ve 1 DEA mensubu etkisiz hale getirilmitir. El Bab batsnda yer alan Al Kufayr bölgesinde 1 GZPTye yönelik hafif silahl saldr sonucu kahraman 1 askerimiz, ayn bölgede 1 ZMAya güdümlü tanksavar roketi ile yaplan saldr sonucu 2 kahraman askerimiz hafif ekilde yaralanmlardr.

Muhalif unsurlarca, harekatn balangcndan bu yana 212 meskun mahalde yaklak 1760 kilometrekare kontrol salanmtr. Hedef tespit vastalar ile tespit edilen 80 DEA ve 1 PYD / PKK hedefine ate destek vastalar ile at yaplarak, DEA ve PYD / PKK mensuplarnca kullanlan barnma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlar etkisiz hale getirilmitir. DEAten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek salayan patlayc madde tespit ve imha timlerimiz tarafndan 3 mayn ve 12 el yapm patlayc kontrollü olarak imha edilmi, harekatn bandan bu güne kadar, çou tuzaklanm 39 mayn ve 1587 el yapmpatlayc kontrollü olarak etkisiz hale getirilmitir. (kaynak:akam)

Ana Sayfaya Git