Facianın ardından dram çıktı...

Adıyaman'da, Dilan (16) ile Müttalip Yıldırım (11) kardeşler sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. 11 yaşındaki kardeşiyle birlikte hayatını kaybeden Adıyaman Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi 9.Sınıf öğrencisi Dilan Yıldırım’ın, yaşanan feci olay öncesi okul idaresi tarafından kendisine tablet verileceğini duyarak büyük bir heyecan yaşadığı ve olayın yaşandığı gün ise tabletine kavuştuğu öğrenildi.

Haberler 27.01.2021 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçtiimiz günlerde Kayalk Mahallesi Eski Zey Caddesi üzerindeki 75 numaral evde yaayan Yldrm Ailesi sobadan szan karbonmonoksit gazndan zehirlenmiti. Sabah saatlerinde 3 çocuunun ve einin zehirlendiini fark eden baba Rfat Yldrm, 112 Acil Salk ekiplerini arayarak yardm istemiti. Olay yerine gelen salk ekipleri, anne Meliha Yldrm ile çocuklar T.Y.nin (5) hayatta olduunu, Dilan Yldrm (16) ve Muttalip Yldrmn (11) ise olay yerinde hayatn kaybettiini belirlemiti. Anne Meliha Yldrm ve 5 yandaki T.Y., Adyaman Eitim ve Aratrma Hastanesine kaldrlm olay yerinde hayatn kaybeden Dilan ve Muttalip Yldrmn cenazeleri ise yaplan incelemelerin ardndan hastane morguna alnmt.

11 yandaki kardeiyle birlikte hayatn kaybeden Adyaman Fevzi çakmak Anadolu Lisesi 9.Snf örencisi Dilan Yldrmn, yaanan feci olay öncesi okul idaresi tarafndan kendisine tablet verileceini duyarak büyük bir heyecan yaad ve olayn yaand gün ise tabletine kavutuu örenildi.

DRAM çIKTI

Olay günü tabletini teslim alan Dilan Yldrmn daha tabletini kullanamadan gece saatlerinde karbonmonoksit gazndan zehirlenerek hayatn kaybettii belirtildi.

Kz Dilann büyük bir heyecanla bekledii tabletini kullanamadan hayatn kaybettiini söyleyen baba Rfat Yldrm, Ben olay esnasnda dier odada yatyordum. Sabah kalktmda hanmm ve olum baygn yatyordu. Bir kzm bir de küçük çocuum vefat etmiti. O tela ile hemen ilk yardmdan yardm istedim. ki çocuum hayatn kaybetti. Zor bir durum, imtihan dünyasdr. Bizim buna sabretmemiz gerekiyor. Evet Dilann bir tableti vard, tableti okuldan göndermilerdi. Dilana da bu tablet çkmt ama kendisi vefat etti. Bamz sa olsun, Allah rahmet eylesin. Evet kullanamad, tableti kullanamad. Tabi tablet kendisine çknca büyük bir sevinç yaamt, sevinci de kendisiyle kalp gitti ve vefat etti maalesef dedi.

Yeeninin oldukça baarl bir örenci olduunu belirten amca Orhan Yldrm ise Yeenim çok çalkan bir çocuktu. Ölmeden 2-3 gün öncesi devlet büyüklerimiz tablet verdiler Allah kendilerinden raz olsun. Acmz büyük Allah herkesten raz olsun. çok hevesliydi, çok çalkand, çok zeki bir çocuktu. Okumaya da çok hevesli bir çocuktu. Tablet kendisine çknca mutlu oldu, çalkan bir çocuktu Allah herkesten raz olsun diye konutu.

Bugüne kadar kendi evinden baka bir yerde kalmayan 12 yandaki Mustafa Yldrmn ise olay gecesi anneannesine giderek orada kald örenildi.

Ana Sayfaya Git