Faciaya ramak kala!

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında İl Jandarma Komutanlığınca terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen Şehit Jandarma Er Kenan Büyükçalışkan Operasyonu başarıyla tamamlandı. Operasyonda tespit edilen 9 sığınak ile helikopter iniş sahası bölgesi ve sığınak girişine tuzaklanan el yapımı patlayıcı düzenekleri imha edildi, 420 kilogram esrar ele geçirildi.

Haberler 05.05.2020 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ilçesi krsalnda PKKya yönelik yürütülen operasyonda tespit edilen 9 snak ile helikopter ini sahas bölgesi ve snak giriine tuzaklanan el yapm patlayc düzenekleri imha edildi, 420 kilogram esrar ele geçirildi.

Valilikten yaplan açklamaya göre, l Jandarma Komutanlnca, Lice ilçesinen Akçabudak ve Yalml köyleri krsalnda yürütülen ehit Jandarma Er Kenan Büyükçalkan Operasyonu baaryla tamamland.

Operasyonda teröristlerce k üstlenmesi amacyla kullanlan, biri toprak altna kazlarak yaplm, girii jelikan bidon kapa olan, taban tahta ve duvarlar naylonla kapl 30 metrekare geniliinde 9 snak tespit edilerek kullanlamaz hale getirildi.

2 PATLAYICI DÜZENE MHA EDLD

Bölgede yaplan aramada biri helikopter ini bölgesi olarak deerlendirilen bölgeye ve biri de snak giriine olmak üzere amonyum nitrat ve eker karm ile hazrlanan 2 el yapm patlayc madde düzenei tespit edildi.

Tespit edilen patlayc düzenekleri Patlayc Madde mha Timi tarafndan yerinde imha edildi.

Söz konusu snaklarda ve topraa gömülü jelikan bidonlar içerisinde, iki zamanl çanta tipi benzinli jeneratör, silah dürbünü, 3 büyük tüp, 2 küçük tüp, akü, 126 pil, 3lü 2 pil blou, 6l 2 pil blou, 24 metre sanayi tipi kablo, 50 metre elektrik kablosu, 7 metre 3lü priz, 8 kiilik portatif kamp çadr, amonyum nitrat öütmede kullanlan kyma makinesi, 5 terörist kyafeti, pusu kyafeti, 300 kilogram gda malzemesi ile çok sayda yaam, giysi, tbbi malzeme ve örgütsel doküman ele geçirildi. Delil nitelii tayan malzemelere el konuldu, dier malzemeler yerinde imha edildi.

420 KLOGRAM ESRAR BULUNDU

Narko-terörizmle mücadele kapsamnda, iki farkl bölgede yaplan aramada 420 kilogram esrar, 12 bin 500 kök kenevir bitkisi ve kenevir tarlasn sulamak için kullanlan 2 bin 500 metre sulama hortumu bulundu.

Esrar muhafaza altna alnd, kenevir numune alnmasnn ardndan sulama hortumu ile yerinde imha edildi.

Valilik açklamasnda, bölgede yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas için terörle mücadele kapsamnda yürütülen operasyonlara artan azim ve kararllkla devam edilecei belirtildi.

SRT BÖLGESNDEK OPERASYON

Buarada, Siirtin Eruh ilçesi krsalnda terör örgütü PKKya yönelik operasyonda kaya blounda 2 el bombas ve mühimmat ele geçirildi.

Valilikten yaplan açklamaya göre, l Jandarma Komutanl ekiplerince Yankses köyü çaçi Da bölgesinde terör örgütü PKKya yönelik ehit Jandarma Onba Süleyman Aydn Operasyonu gerçekletirildi.

Operasyonda kaya blouna gizlenmi 2 el bombas, kütüklük, keskin nianc tüfeine ait 4 arjör ve 25 mühimmat ele geçirildi.

Cumhuriyet Savclnn talimatyla delil nitelii tayan malzemeler muhafaza edildi, dierleri olay yerinde imha edildi.

Ana Sayfaya Git