Fadime'm, kaç gel yavrum

Diyarbakır'da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 226 ailenin HDP il binası önündeki oturma eylemi, 637'nci gününde de sürüyor. Bitlis'te, 2015 yılında üniversite öğrencisiyken, kaçırılan kızı Fadime için eylem yapan Hatice Levent, "Fadime'm eğer beni duyup görüyorsan kaç gel yavrum. Arkadaşlarının elini tutarak hepiniz kaçın" dedi.

Haberler 01.06.2021 - 01:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 226 ailenin HDP il binas önündeki oturma eylemi, 637 gündür devam ederken, eylemlere katlan aile says 226ya ulat. Eylem süresince Hacire Akarn olu Mehmetin yan sra evlat hasreti çeken 24 aile daha çocuklarna kavutu.

çOCUKLARIMIZIN YER DZMZN DBDR

Bitliste, 2015 ylnda 18 yanda üniversite örencisiyken, terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan kz Fadime için Kütahyadan gelerek, 22 Eylül 2019da oturma eylemine katlan Hatice Levent, çocuklarnn yerinin maara deil, kendi dizlerinin dibi olduunu belirtti. Kzna teslim olmas için çarda bulunan Hatice Levent, HDP ve PKKya sesleniyorum, çocuklarmz verin, çocuklarmzn hiçbir suçu yok, çocuklarmzn yeri sizin yannz deil, bizim dizimizin dibidir, yollayn çocuklarmz. Fadimem eer beni duyup görüyorsan kaç gel yavrum. Arkadalarnn elini tutarak hepiniz kaçn. Biz burada analar ve babalar olarak cierlerimiz yand. Siz gelirseniz biz mutlu oluruz. nsan haklar diyorlar, kadn haklar diyorlar, çocuklarmz maaralara götürmek mi insan haklar, kadn haklardr. Fadimem ben seni çok özledim, kardelerin seni çok özledi, ne olur kaç gel yavrum. Arkadalarnla el ele tutuun hepiniz gelin. Onlar o maaralara kendi çocuklarn götürsünler, bizim çocuklarmz brakn dedi.

MÜCADELEMZ DEVAM EDECEK

Daa götürülen kardei Ensari Karaan için oturma eylemi yapan abla Hayriye Akyüz, kardeine kavuana kadar eylemi sürdürmekte kararl olduunu belirtti.

Akyüz, Kardeimi HDPden istiyorum. HDPnin bunu yapmaya hiçbir hakk yok. Bölge halk olarak çok çektik. Artk yeter diyoruz. Sonuna kadar bu mücadeleden vazgeçmeyeceim. Mücadelemizden kesinlikle vazgeçmeyeceiz. dedi. Kardeine çarda bulunan Akyüz, Ensari dön, gel. Devletin kaps sana açk. Bizim kapmz sana sonuna kadar açk. ifadelerini kulland.

Olu Yavuz için eylem yapan baba Nihat çamar da evladnn kandrlarak daa götürüldüünü söyledi. çamar, Evladm kendi iradesiyle ölüme gitmez, hiçbir evlat gitmez. Bu insanlar kandrarak götürdüler. çocuumuzu HDP ve PKKdan istiyoruz. diye konutu.

Ylmadan eylemini sürdüreceini anlatan çamar, Evladm gelse bile yine bu çadr ayakta tutacaz. Zulmü bitirmek için, baka anne ve babalarn yürei yanmasn, baka evlatlar kandrlmasn diye burada durmaya devam edeceiz. Bu mücadele hiçbir zaman bitmeyecek. eklinde konutu. çamar, oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git