Olay, 3 Eylülde Antakya ilçesi Narlıca Mahallesinde meydana geldi. Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavında (YÖS) tam puan alarak Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan Suriye uyruklu Faris Muhammed Al-Ali, henüz kimliği açıklanmayan 5 kişi tarafından dövüldü. Al-Aliyi bıçaklayan şüpheliler kaçtı. çevredekilerin ihbarıyla olay yerine gelen sağlık ekipleri, Al-Alinin hayatını kaybettiğini belirledi.
CİNAYETLE İLGİLİ SORUŞTURMA
Bu olaydan 10 gün önce çalıştığı salça fabrikasında çıkan tartışma sırasında bir kadına eliyle dokunduğu gerekçesiyle öldürüldüğü iddia edilen Al-Alinin cenazesi, otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Narlıca Mahallesine getirilen Al- Ali için evlerinin yakınındaki park alanında tören düzenlendi. Burada konuşan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Salim El-Muslat, yaşanan hadiseden dolayı üzgün olduklarını belirterek, Failler ne Türkiyeyi ne de Türk ahlakını temsil ediyorlar. Büyütüldüğümüz ahlakla buraya misafir olarak geldik. Umuyoruz ki bu failler cezasını çeker dedi.
Törenin ardından Faris Muhammed Al-Alinin cenazesi Antakya Mezarlık Kompleksine götürüldü. Suriyeli ve Türk vatandaşların katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından Faris Muhammed Al-Alinin cenazesi toprağa verilmek üzere İdlibe gönderildi.
2 KİŞİ TUTUKLANDI
Öte yandan cinayetle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 şüphelinin tutuklandığı bildirildi.