Fatura kuyruğu

Diyarbakır ve Batman'da elektrik faturalarını ödemek isteyen vatandaşlar DEPSAŞ Enerji Tahsilat Bürosu önünde uzun kuyruklar oluştururken yaklaşık 2 haftadır sistemsel bir hatadan dolayı faturalarını ödeyemediklerini söyledi.

Haberler 28.07.2021 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Faturalarnn son ödeme tarihi gelmi olan fatura bedellerini ödemek isteyen vatandalar, DEPSA Enerji Tahsilat Bürosu önünde uzun kuyruklar oluturdu.

Yaklak 2 haftadr sistemsel hatadan dolay faturalarn ödeyemediklerini söyleyen vatandalar, sistemsel sorunun bir an evvel giderilmesini, uzun kuyruk çilelerinin son bulmas için fatura ödeme noktalarnn çoaltlmasn istedi.

15 GÜNDÜR FATURA KUYRUU BU EKLDE

15 gündür faturalarn ödemek için DEPSA Enerji Tahsilat Bürosu önünde kuyruklarn olutuunu söyleyen vatandalardan Halil Er, Halimizi görüyorsunuz. Yaklak 15 gündür fatura kuyruu bu ekilde devam ediyor. Dicle Elektriin fatura ödeme sisteminin çöktüü söyleniyor. Kimse elektrik faturasn yatramyor. Ödeme yapamadmzdan dolay cezaya da tabi olabiliriz. u ana kadar bize hiçbir ekilde bir bilgilendirme yaplm deil. u an burada herhangi bir sosyal mesafe yok. Güneydouda vaka saylarnn artn ve krmz alan olduunu söylüyorlar. Burada hiçbir önlem yok. Yetkilere sesleniyoruz! Bir an evvel bu uzun kuyruk sorununa bir çözüm bulmalarn istiyoruz. eklinde konutu.

BAKA UBELERN AçILMASINI STYORUZ

Baka noktalarda da fatura ödenmesi için ubelerin açlmasn istediklerini belirten Derhan Varol, Bu kuyruk elektrik faturas yatrma kuyruudur. Bayramda yaplan 10 günlük tatilin bedelini biz ödüyoruz. Bu kadar insan sabahtan beri srada bekliyor. Bir saatte kadar bize sra gelmez, geldiinde de mesai bitecek, biz ne yapacaz. Baka yerlerde de ubeler olsayd bu kadar insan buraya ylmazd. Her mahallede bir fatura ödeme ubesinin açlmasn istiyoruz. dedi.

UZUN NSAN KUYRUKLARI OLUUYOR

çalan saysnn yetersiz olduunu söyleyen Nuri Aksoy, Sabahtan beri sradaym. Bu ubede 3-4 kii çalyor. Burada çalan says çok yetersiz. Her bir fatura ödemesi uzun sürüyor. Bu nedenle burada insan kuyruklar oluuyor. Biz istiyoruz ki baka yerlerde de fatura ödeme ubeleri açlsn. Bizler de bu rezaleti çekmeyelim. 76 yandaym, bu yamla sabahtan beri elektrik faturasn ödeme srasnda bekliyorum. Artk ayaklarm beni tamyor, dümek üzereyim. Bu durumumuza çare bulunmasn istiyoruz. ifadelerini kulland.

çALIAN PERSONEL SAYISI YETERSZ

Sabah 09.00dan beri kuyrukta beklediini söyleyen zzettin Keskin ise, DEPSA fatura ubesine elektrik faturamz ödemek için geldik. Sabah saat 09.00dan beri kuyruktaym. çalan personel says yetersizdir. u anda 200den fazla kii srada bekliyor. Srada bekleyenlerin çou 70 yandaki yallardr. Yetkililerden fatura ödeme noktalarnda bir düzenleme yapmalarn istiyoruz. dedi.

Konuyla ilgili görüülen DEPSA Enerji yetkilileri, yeni sisteme geçi sürecinde sistemsel baz sorunlar yaandn ve abonelerinin hiçbir ekilde madur olmamalar için faturalarn son ödeme tarihlerinin 10 gün uzatldn belirtti.

Ana Sayfaya Git