Feci kaza 6 ölü

Hakkari'de pikniğe giden, Milli Eğitim personeli ve sivillerin bulunduğu minibüs, şarampole yuvarlandı. Kazada 4'ü personel 6 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.

Haberler 04.08.2020 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Yüksekova ilçesi Cilo-Sat Dalar bölgesine piknie giden, Milli Eitim personeli ve sivillerin bulunduu minibüs, arampole yuvarland. Kazada 4ü personel 6 kii hayatn kaybetti, 1 kii de yaraland.

Kaza, dün sabah saatlerinde, Yüksekovada meydana geldi. Cilo-Sat Dalar bölgesine piknie giden, içinde Milli Eitim personeli ve sivillerin bulunduu minibüs, freninin boalmas sonucu arampole yuvarland. Kazada ilk belirlemelere göre, 4ü Milli Eitim personeli olmak üzere 6 kii yaamn yitirdi, 1 kii de yaraland. Kaza ihbar üzerine 3 bin 200 rakml bölgeye gönderilen helikopterle alnan yaral, Yüksekova Devlet Hastanesine getirilerek, tedaviye alnd. Bölgeye ise çok sayda arama- kurtarma ekibi sevk edildi.

YAKINLARI, HASTANEDE GÖZYAI DÖKTÜ

Hakkarinin Yüksekova ilçesi Cilo-Sat Dalar bölgesine piknie giden Milli Eitim personeli ve sivillerin bulunduu minibüsün arampole devrilmesi sonucu meydana gelen kaza sonras 6 kiinin cansz bedenleri, otopsi için Hakkari Devlet Hastanesine getirildi. Hastaneye gelen aileler ise uzun süre gözya döktü. Hakkari Valisi dris Akbyk da hastaneye gelerek, tedaviye alnan yaralnn salk durumuyla ilgili bilgi ald.

HAKKAR VALS AKBIYIKTAN AçIKLAMA

Hakkari Valisi dris Akbyk, Yüksekova ilçesi Cilo-Sat Dalar bölgesine piknie giden Milli Eitim personeli ve sivillerin bulunduu minibüsün arampole devrilmesi sonucu meydana gelen kaza ile ilgili açklama yapt. Hakkari Devlet Hastanesinde yaraly ziyaret eden Vali Akbyk, büyük üzüntü duyduklarn dile getirdi. Hayatn kaybedenlerin yaknlarna basal dileinde bulunan Vali Akbyk, Bugün sabah 09.45 cvarnda üzücü bir haberle sarsldk. Yüksekova ilçesindeki Cilo sat göllerine piknie giden vatandalarmzn kaza yapmasyla 6 vatandamzn vefat haberini örendik. Kaza yapanlarn 2 tanesi memur, 1i ücretli oretmen 1i KUR persolenimiz, 2si sivil vatandamzdr. 1 sivil vatandamz da yaraldr. Milli Eitim camiamzn milletimizin ba sa olsun dedi.

ÖLENLERN KMLKLER BELL OLDU

Kazada hayatn kaybeden 2si memur, 1i ücretli öretmen, 1i KUR personeli ve 2si sivil toplam 6 kiinin kimlii tespit edildi. Yaamn yitirenlerin Semra Varol, çimen Özçük, Meryem Renda, Aysun Er, Evin Yazgan ve Sava Bayram olduu belirlendi.

KAZADA YARALANAN SÜRÜCÜYMÜ

Ayrca kazada yaralanan kiinin, minibüsün sürücüsü Mustafa Nasrolu olduu da örenildi. Nasrolunun Yüksekova Devlet Hastanesinde tedavisi sürüyor.

Ana Sayfaya Git