FELAKET! yangın 5 hektarlık tarla yok oldu! 351 hayvan telef oldu

Sıcak havanın etkisi yangını da beraberinde getirdi. Antalya'da son dakika bir tarla da meydana gelen yangın da çok sayıda küçükbaş hayvanın telef olduğu açıklandı. yangında 351 küçükbaş hayvan telef oldu, zeytin ağaçları ve 5 hektarlık karpuz tarlası zarar gördü.

Haberler 01.07.2017 - 16:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Scak havann etkisi yangn da beraberinde getirdi. Antalyada son dakika bir tarla da meydana gelen yangn da çok sayda küçükba hayvann telef olduu açkland. yangnda 351 küçükba hayvan telef oldu, zeytin aaçlar ve 5 hektarlk karpuz tarlas zarar gördü.

Antalyann Manavgat ilçesinde tarm arazisinde çkan yangnda 351 küçükba hayvan telef oldu, zeytin aaçlar ve 5 hektarlk karpuz tarlas zarar gördü.

Hatipler Mahallesinde trafonun bulunduu alandaki elektrik tellerinin ase yapmasyla otlar tutumas sonucu yangn çkt.

Rüzgarn da etkisiyle ksa sürede büyüyen yangna, 8 itfaiye arac, 5 arazöz, 4 su tankeri ve 2 i makinesiyle müdahale edildi. Yangn söndürme çalmalarna, vatandalar da bidonlaryla ve kazma, kürekle destek verdi. Baz vatandalar ise traktörlerle tarlalarn sürerek yangnn yaylmasn önlemeye çalt.

Yüksek scaklk ve rüzgar nedeniyle alevler, Selahattin ve Alaattin Gök kardelere ait koyun ve kuzularn bulunduu iki ahra sçrad. Yangnda 351 küçükba hayvan telef oldu.

Kasaplar, yangndan kurtarlan ve zarar gören baz hayvanlar keserek telef olmalarn önledi.

Hayvanlarnn yandn görünce fenalaan kadna, 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.

Yaklak iki saatlik çalmann ardndan kontrol altna alnan yangnda, saman balyalar, zeytin aaçlar ve 5 hektarlk karpuz tarlas zarar gördü.

Gda, Tarm ve Hayvanclk lçe Müdürlüü ekipleri, hasar tespit çalmas balatt.

Büyük bir tehlike atlattk

Kaymakam Nazmi Günlü, lçe Belediye Bakan ükrü Sözen, Manavgat Orman letme Müdürü smail Hacolu, Gda, Tarm ve Hayvanclk lçe Müdürü Ömür Ozan çakal ve Manavgat Ziraat Odas Bakan Rasim Metin, yangn bölgesinde incelemede bulundu.

Kaymakam Günlü, gazetecilere yapt açklamada, yangnn kontrol altna alndn ve büyük bir tehlike atlattklarn söyledi. Yangnn mahalle arasnda çkmasna ramen alevlerin evlere sçramamasnn en büyük büyük teselli olduunu anlatan Günlü, Hava artlar çok kötü, scak ve rüzgarl bir hava var. Maalesef küçükba hayvan zayiatmz var. Onun da tespitlerini yapyoruz. dedi.

Belediye Bakan Sözen de talihsiz bir süreç yaandn dile getirdi.

Mahalle muhtar Ahmet Aksoy ise Acmz büyük, zararmz çok fazla. Yangn evin ahrna kadar geldi. çok sayda canl hayvan telef oldu. dedi.

Hayvanlar telef olan Alaatin Gök, üç ahrda bulunan 600 civarndaki küçükba hayvanlarnn çounluunun telef olduunu belirterek, Yangnda bir ahrdaki hayvanlar kurtarabildik. Dier ahrdaki hayvanlarmz yand. diye konutu.

Ana Sayfaya Git