Fesih başvurusu

Elektronik haberleşmede 2,5 ayda 115 bin 286 abone e-Devlet'teki "Fesih Başvurusu" hizmetinden faydalandı

Haberler 12.01.2021 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Abone says 200 binden fazla olan elektronik haberleme iletmecilerinin sabit veya mobil telefon, internet ve kablo TV hizmetlerine ilikin e-Devlet Kaps üzerinden iptal bavurusu için 26 Ekim 2020de balayan uygulamadan bugüne kadar 115 bin 286 abone yararland.

Ulatrma ve Altyap Bakanlndan edinilen bilgiye göre, Bilgi Teknolojileri ve letiim Kurumu (BTK) tarafndan yaplan düzenleme kapsamnda, abone says 200 binin üzerinde olan elektronik haberleme iletmecilerinin hizmetlerine ilikin aboneliklerin iptali 26 Ekim 2020den itibaren e-Devlet üzerinden de gerçekletirilmeye baland.

Uygulama kapsamnda bugüne kadar 115 bin 286 abone, fesih ilemi için e-Devlet Kaps üzerinden bavuruda bulundu.

- Ücretlendirme 24 saat içinde durduruluyor

e-Devlet Kapsndan gerçekletirilen fesih bavurusunun ardndan, 24 saat içinde hizmete ilikin ücretlendirme, hizmet salayc tarafndan durduruluyor.

Böylece, sabit veya mobil telefon, internet ve kablo TV aboneleri, aboneliini iptal ettirmek istediinde, bayilere gitmek, hizmet ald iletmeciye yazl dilekçeyle bavurmak, faks çekmek gibi ilemlerle uramadan turkiye.gov.tr adresi üzerinden bavurusunu yapabiliyor.

Özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn döneminde dilekçe vermek amacyla hizmet salayclarn bayilerine gitme zorunluluu, vatandalarn sorun yaamasna sebep oluyordu. Yeni uygulama sayesinde aboneler, iptal taleplerini e-Devletten insan temas olmadan yapabiliyor.

letmeciler, abonelerin nakil, devir, hat dondurma gibi talepleri mevcutken e-Devlet Kaps üzerinden fesih bavurusu gelmesi halinde bu bavuruyu yerine getirmekle de yükümlü oldu.

Ana Sayfaya Git