Fethiye'de otostop faciası - Eli kutuda taşındı

Muğla Fethiye ilçesinde facia geliyorum dedi. 4 lise öğrencisi gidecekleri yere otostop yaparak gitmek istedi.Bindikleri araç kontrolden çıkıp çelik bariyere çarptı.

Haberler 29.05.2017 - 02:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mula Fethiye ilçesinde facia geliyorum dedi. 4 lise örencisi gidecekleri yere otostop yaparak gitmek istedi.Bindikleri araç kontrolden çkp çelik bariyere çarpt. Kazada lise son snf örencisi 19 yandaki Yücel Sarmann bileinden kopan sol eli, arkadalar tarafndan otomobile 8 metre uzaklkta bulundu. Sarman, kopan parçayla birlikte hastaneye kaldrld.

Kaza Ovack Mahallesi Ovack- Ölüdeniz Yolu üzerinde bugün saat 16.00 sralarnda meydana geldi. 64 KE 040 plakal otomobiliyle Ovacktan Ölüdeniz yönüne giden 25 yandaki Ulacan Tuzer, yol kenarnda otostop yapan Yücel Sarman ve 3 arkadan otomobile alarak yola devam etti. Eimli yolda hzla seyreden otomobil, yamur nedeniyle kayganlaan yolda kontrolden çkt. Kar eride geçen otomobil, çelik bariyerlere çarparak tekrar yola savruldu. Sürücü Tuzerin ar yaraland kazada, yanndaki yolcu koltuunda oturan Sarmann sol eli bilek ksmndan koptu. Arka koltukta oturan Sarmann 3 arkada ise kazay yara almadan atlatt. Kanlar içinde kalan Sarmann kopan eli, arkadalar tarafndan otomobile 8 metre mesafedeki çelik bariyerlerin arasnda bulunarak bezle koluna tekrar sarld. Sürücü koltuunda skan Tuzerin kurtarlmas içinse Mula Büyükehir Belediyesi tfaiye Daire Bakanl Fethiye Grup Amirlii Ekiplerinden yardm istendi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri Tuzeri skt yerden çkard. 2 ayr ambulansa alnan Sarman ve Tuzer hastaneye gönderildi.

EL KUTUYA KONULDU

Tuzer, Fethiye Devlet Hastanesinde tedaviye alnrken, Sarmann ilk müdahalesi Özel Letoon Hastanesinde yapld. Kanamas durdurulan Sarman, kopan elinin yerine dikilmesi için Mula Stk Koçman Üniversitesi Eitim ve Aratrma Hastanesine sevk edildi. Bilek ksm sarl halde hastaneden çkarlan Sarmann özel bir kutuya konulan eli de ambulansla Mulaya gönderildi.

EL YERNE DKLECEK

Özel Letoon Hastanesinde Sarmana ilk müdahaleyi yapan Op.Dr. Osman Kurtulu elin bilek ksmndan düzgün ve tam kesiyle ayrldn söyledi. Parçalanma olmayan bu tarz kesiklerin tedaviye daha iyi cevap verdiini anlatan Kurtulu, Bu tür kesiklerde ameliyat için ihtiyaç duyulan süre 6 saat. Hastamz hastaneye gelir gelmez müdahale ettik. Hemen sevkini yaptk. 1,5 saat sonra hastamz Mulada olacak. Ameliyat yapacak El ve Mikrocerrahi Uzman Prof. Dr. Nazm Karalezli ile görütüm. Gerekli hazrlklar yaplyor. Hasta ular ulamaz ameliyat balayacak ve kopan el yerine dikilecek. Güzel bir ameliyattan sonra yaralnn parmaklar tekrar çalmaya balar. Yüz güldürücü olmasn diliyorum dedi. Jandarma ekiplerinin kazaya ilikin soruturmas sürerken, kaza yerinde bekleyen Sarmann 3 arkada ifadeleri alnmas için Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlna götürüldü.

Ana Sayfaya Git