FETO tutuklusu Atilla Taş hakkında karar aşaması başladı

Haklarında FETO yapılanması üyesi olduğu gerekçesi ile OHAL kapsamında düzenlenen operasyonlarda tutuklu bulunan Atilla Taş ve Gökçe Fırat hakkında son dakika gelişmeler yaşandı.

Haberler 16.08.2017 - 14:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Haklarnda FETO yaplanmas üyesi olduu gerekçesi ile OHAL kapsamnda düzenlenen operasyonlarda tutuklu bulunan Atilla Ta ve Gökçe Frat hakknda sn doakika gelimeler yaand. Aralarnda Atilla Ta ve Gökçe Frat çulhaolunun da bulunduu 12si tutuklu 13 sann yarglanmasna baland.

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) medya yaplanmasna ilikin aralarnda Atilla Ta ve Gökçe Frat çulhaolunun da bulunduu 12si tutuklu 13 sann darbeye teebbüs suçundan yarglanmasna baland.

stanbul 25. Ar Ceza Mahkemesindeki ilk durumaya, tutuklu sanklar Gökçe Frat çulhaolu, Yakup çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Klç, Ouz Usluer, Atilla Ta, Hüseyin Aydn, Murat Aksoy, Mustafa Erkan, Seyit Klç ve Yetkin Yldz, tutuksuz sank Ali Akku ile taraflarn avukatlar katld.

Duruma, sanklarn kimlik tespiti ve yoklamann yaplmasyla balad.

Kimlik tespiti srasnda söz alan tutuklu sank Atilla Tan, adresinin deitiini söyleyip, Hani tahliye olursam yerim belli olsun. demesi salonda gülümelere neden oldu.

Duruma, tutuklu sanklardan Cihan Acarn savunmasyla sürüyor.

- ddianameden

stanbul Cumhuriyet Basavcs rfan Fidan tarafndan hazrlanan 314 sayfalk iddianamede, silahl terör örgütüne üye olmak suçundan stanbul 25. Ar Ceza Mahkemesindeki yarglama srasnda serbest braklmalarna karar verilen sanklarn, elde edilen ve çözumlemesi yaplan ek deliller uyarnca, anayasal duzeni ortadan kaldrmaya teebbus ve Turkiye Cumhuriyeti hukümetini ortadan kaldrmaya veya görevini yapmasn engellemeye teebbus suçlarndan gözaltna alnd ve Ali Akkuun haricindekilerin tutukland anmsatlyor.

ddianamede, örgütün basn-yayn yaplanmasnn, halk içerisinde taban kazanmak ve alg operasyonu yapmak amacyla kullanlan en önemli araçlar arasnda yer ald belirtilerek, basn mensubu ya da STK temsilcisi sfatyla salanan ifade özgürlüü ve ksmi dokunulmazlk imkan ile legal yapnn illegalite için hem maske görev salayarak gizlenme imkan yaratt hem de koruma zrh salad kaydediliyor.

Basn-yayn medya organlar vastasyla örgütün kamuoyu nazarnda insanlara hizmet etmekten baka bir gayesi olmayan bir yap olarak gösterilmeye çalld anlatlan iddianamede, örgütün üst kanadndan gelen haberlerin bütün hücrelere ve örgütün kadrolarna tebli edilmesinde örgüte bal kitlenin harekete geçirilmesi, moral ve motivasyonun yükseltilmesi, balln artrlmas ve örgütün manevra ve hareketlerinin duyurulmasnda kullanld belirtiliyor.

Örgütün kendisinden olmayan itibarszlatrmaya, tasfiye etmeye, suçlu göstermeye yönelik haberlerle toplumun algsn ekillendirdii ifade edilen iddianamede, iktidarla TSKy, TSK ile halk ya da halk ile iktidar kar karya getirmeye yönelik her türlü faaliyeti destekleyerek bizzat organize ettii anlatlyor.

ddianamede, FETÖnün Türkiyeyi Avrupa ülkeleri nazarnda suçlu durumunda gösterip Avrupa Birliinin Türkiyeye bask uygulamas amacyla Belçikada faaliyet gösteren Paris ve Londrada ofisi ve 20 Avrupa ülkesinde temsilcilikleri bulunan AB ulusal politikalar ve medya alannda siyasi danmanlk, kriz yönetimi, siyasi gelimeler, AB eitim programlar, uzla, siyasi analizler, medya ilikileri konularnda hizmet veren G + (Europe) isimli etkili danmanlk/lobi irketi ile 2014 yl içerisinde anlama yaptnn tespit edildii kaydediliyor.

- Murat Aksoyun irtibatlar

Sanklara ilikin suçlamalarn tek tek sraland iddianamede, sank Murat Aksoyun, Taraf, Millet ve Yeni Hayat gazetelerinde çalt, söz konusu bu gazetelerin FETÖnün basn-yayn yaplanmasnda yer ald ve OHAL kapsamnda çkan KHK ile kapatld anmsatlyor.

Söz konusu bu gazetelerin bazlarnda Balyoz davasyla ilgili sahte belgeler yaynland, yaynlanan sahte belgelerle emniyet ve yargdaki FETÖ mensubu kamu görevlilerince kumpas olduu tespit edilen davalarn açlmasna, dolaysyla TSKnn tasfiye edilmesine, akabinde TSKda boalan kadrolarna FETÖ mensubu askeri personelin atanmas olaylarnda rol alnd vurgulanyor.

ddianamede, sank Murat Aksoyun kendi kulland telefonundan, 2008-2011 yllar arasnda örgütün basn-yayn yaplanmas ve tüm medya faaliyetlerinden sorumlu olduu ve hakknda birden çok yakalama karar bulunan Önder Aytaç ile 36 kez görütüüne vurgu yaplarak, Aksoyun Fuatavni isimli hesabn kurucusu olduu belirtilen Said Sefa ve yine ByLock kullancs olan ve FETÖ soruturmasnda ad geçen 7 üpheli ile irtibatl olduu anlatlyor.

- FETÖ yöneticilerin çouyla irtibatl

Sanklardan Mustafa Erkan Acarn ise kapatlan Zaman, Bugün ve Özgür Düünce gazetelerinde çalt, bu gazetelerin örgütün basn-yayn yaplanmasnda yer ald belirtilen iddianamede, Acarn Ufuk yaynlarndan çkan Kod Ad Körolu: Kaif Kozinolu ve Tima yaynlarndan çkan Karanlk Oda isimli iki kitabnn bulunduu belirtiliyor. Acarn FETÖye iltisakl olduu gerekçesiyle kapatlan PAK Medya çileri Sendikas ile Medya Etik Konseyi Derneine üye olduu, Bank Asyadaki hesabnda 2013-2016 yllar arasnda toplam 1 milyon 743 bin lira para girii ve 1 milyon 758 bin 388 lira para çk yapld kaydediliyor. ddianamede, Acarn, örgütün sözde üst düzey yöneticileriyle irtibatl olduu belirtiliyor.

- Fuat Avni ile irtibatl

ddianamede, sank Acarn ayrca ByLock kullancs bir ksm firari 84 kii ile irtibatnn bulunduu anlatlarak, Acarn örgüte yönelik 25 Aralk 2013den sonra düzenlenen tüm operasyonlarda adliye çevresinden telefonunun baz istasyonundan sinyal verdii belirtiliyor. Sanklardan Seyyid Klçn ise kapatlan Samanyolu TV ile TRT Haberde çalt, FETÖnün 15 Temmuz darbe giriiminin ardndan meslekten ihraç edildii anlatlan iddianamede, Klçn 2013-2015 yllar arasnda Bank Asyadaki hesabnda para art olduuna yer veriliyor.

ddianamede, Bylock kullancs olduu belirlenen Klçn örgüt eleba Gülenin onursal bakanln yapt Gazeteci Yazarlar Vakf Bakan Cemal Uak ile irtibatnn bulunduu, yine ByLock kullancs olduu tespit edilen 11 ahsla irtibatl olduu anlatlyor.

Sank Ouz Usluerin ise 15 Temmuz Darbe giriiminin firari san Adil Öksüz un kaçna yardmc olduu gerekçesiyle tutuklanan Erdal en adna kaytl telefon ile irtibatl olduu vurgulanan iddianamede, hem Usluerin hem de einin ByLock kullancs olduu, Fuat Avni isimli Twitter hesabnn kullancs olduu deerlendirilen ve ABDde ikamet eden Aydoan Vatanda ile irtibatl olduu belirtiliyor.

Sanklardan Atilla Tan, FETÖden aranan firari Ekrem Dumanl, 15 Temmuz Darbe giriiminin firari san Adil Öksüzun kaçna yardmc olduu gerekçesiyle tutuklanan Erdal en, fuatavni hesabnn kurucusu olduu deerlendirilen Said Sefa ile irtibatl olduu, ayrca medya yaplanmas davasnda yarglanan ve Bylock kullancs olduu tespit edilen birçok sank ile de iletiim halinde bulunduu vurguland.

- çulhaolu solcu görünümlü FETÖcü

ddianamede, Ulusal Parti Genel Bakan ve Türk Solu gazetesinin yazar Gökçe Frat çulhaolunun örgüte yönelik operasyonlardan sonra çalayandaki adliye önündeki eylemlere katld anlatlarak, çulhaolunun örgüt lehine sosyal medyadaki tüm paylamlarna yer veriliyor. ddianamede, çulhaolunun FETÖ soruturmalarnn firarisi Ekrem Dumanl ile beraber hareket ettii vurgulanarak, çulhaolu hakknda Sosyalist / solcu görünümlü FETÖ/PDY tetikçisi ifadesine yer veriliyor.

ddianamede, tüm sanklarn Selam Tevhidde kumpas, yasa d dinleme, 25 Aralk darbeye teebbüs ve Tahiyecilere kumpas operasyonlarna kar örgüt tarafndan yaplan tüm eylemlere katldklar, yine bir ksm sann da Zaman gazetesine kayyum atanmas, kamuoyunda korsan tahliye olarak bilinen süreçlere ilikin yine örgüt tarafndan yaplan tüm çarlara itirak ettiklerinin tespit edildii vurgulanyor.

ddianamede, tüm sanklarn anayasal düzeni ortadan kaldrmaya teebbüs ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldrmaya veya görevini yapmasn engellemeye teebbüs suçlarndan ikier kez arlatrlm müebbet hapisle cezalandrlmas isteniyor

Ana Sayfaya Git