FETÖ'nün cinleri"ni ByLock sorgulaması çarptı

FETÖ'ye yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında, 16 FETÖ mensubundan 12'si İstanbul polisince yakalanarak gözaltına alındı. Yakın ve tanıdıklarının üzerine alıp Bylock yükledikleri telefonların numaralarını pasaport ve ehliyet başvurusunda kullanınca yakayı ele verdiler.

Haberler 13.09.2017 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silahl Terör Örgütü FETÖye yönelik olarak sürdürülen çalmalar kapsamnda, yakn ve tandklarnn kimlikleriyle aldklar cep telefon hatlarna örgütün gizli haberleme program ByLock yükleyip, ardndan telefon numaralarn pasaport ve ehliyet bavurularnda kullanan 16 FETÖ mensubundan 12si stanbul polisince yakalanarak gözaltna alnd.

BAVURU FORUMLARINA RTBAT NUMARASI OLARAK YAZDILAR

stanbul Cumhuriyet Basavcl Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savclarnca silahl terör örgütü FETÖye yönelik olarak sürdürülen çalmalar kapsamnda, örgüt üyesi olup, yakn ve tandk çevrelerindeki ahslardan temin ettikleri kimliklerle cep telefon hatt alp, ardndan bu hatlara örgütün gizli haberleme program ByLocku yükledii belirlenen 16 örgüt üphelisi hakknda dün gözalt karar verdi. Polis takibine yakalanmamak için, örgütle iliii bulunmayan yakn ve tandklarnn kimliiyle açtrp, ByLock yükledikleri cep telefonu numaralarn, pasaport ve ehliyet çkartma ilemlerinde iletiim numaras olarak bavuru forumlarna yazan uyank FETÖcülerin oyununun, forumlardaki numaralara ByLock sorgulamas yaplmasyla ortaya çkt örenildi.

BYLOCK SORGULAMASIYLA YAKAYI ELE VERDLER

Pasaport ve ehliyet bavuru forumlarndaki iletiim numaralarna ByLock sorgusu yapldndan habersiz olarak, bakalarnn üzerine çkartp ByLock yükledii numaralar forumlara yazan 16 örgüt mensubunun yakalanmas için dün sabah harekete geçen stanbul Emniyet Müdürlüü Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, stanbul, Antalya, Gaziantep ve Konyada düzenledii e zamanl operasyonlarda haklarnda gözalt karar verilen örgüt üphelilerinden 12sini yakalayarak gözaltna ald. Aranan 4 örgüt üphelisini adreslerinde bulamayan polisin yakalama çalmalar devam ederken, savcln da stanbul Emniyetine yaplan ehliyet ve pasaport bavuru forumlar üzerindeki sorgulamalarnn devam ettii örenildi.

Ana Sayfaya Git