Figen Yüksekdağ hakkındaki davanın görülmesine devam edildi

Eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın "terör örgütü yöneticiliği", "terör örgütü propagandası", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "suç işlemeye tahrik" suçlarından yargılanmasına devam edildi.

Haberler 30.09.2020 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara 16. Ar Ceza Mahkemesindeki durumada, sank avukatlar hazr bulundu. Tutuklu Yüksekdan pandemi koullar nedeniyle durumaya video konferans sistemiyle balanmayacana ilikin mazeret dilekçesi yollad açkland.

Sank avukatlar Kenan Maçolu ve Nuray Özdoan, Ankara Cumhuriyet Basavclnn, baz HDPlilerin bir süre önce gözaltna alnd soruturmasnda da müvekkillerinin üpheli olduunu belirterek, mükerrer yarglamann önüne geçilmesi için basavclktaki soruturma dosyasnn sonucunun beklenmesini istedi.

Avukatlar, müvekkilleri hakknda tahliye talebinde de bulundu.

Mahkeme heyeti, Yüksekdan savunmasnn gelecek celse alnmasna devam edilmesine karar verdi.

Ankara Cumhuriyet Basavclnn bahse konu soruturma dosyas ile dava dosyasndaki baz olay ve iddialarn benzer veya ayn olduunu belirten heyet, soruturmann bitmesinin dava doyasnn esas yönünden beklenmesinin zorunlu olduunu tutanaa yazdrd. Heyet, bu sebeple sank hakknda verilmi takipsizlik karar veya iddianame bulunup bulunmadnn basavclktan sorulmasn kararlatrd.

Yüksekdan tutukluluunun devamna hükmeden heyet, durumay erteledi.

Yüksekda, terör örgütü yöneticilii, terör örgütü propagandas, Toplant ve Gösteri Yürüyüleri Kanununa muhalefet, halk kin ve dümanla tahrik ve suç ilemeye tahrik suçlarndan yarglanyor. Yüksekda hakknda 2016da Vanda yapt bir konumaya ilikin Türk Ceza Kanununun 301. maddesinde düzenlenen Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarn aalamak suçundan Ankara 12. Ar Ceza Mahkemesinde açlan dava da bununla birletirilmiti.

Ana Sayfaya Git