Figen Yüksekdağ'ın tutukluluğunun devamına karar verildi

Eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın, "terör örgütü yöneticiliği", "terör örgütü propagandası yapmak", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "suç işlemeye tahrik" suçlarından yargılanmasına devam edildi.

Haberler 11.12.2020 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara 16. Ar Ceza Mahkemesindeki durumaya, sank Yüksekda, Kocaeli 1 Nolu F Tipi Cezaevinden Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) üzerinden katld.

Yüksekdan avukatlar salonnda hazr bulunurken, baz HDP milletvekilleri de durumay izledi.

Mahkeme Bakan, dava dosyasna gelen evrak okuduktan sona sana söz verdi.

TAHLYESNE RED

Davann siyasi olduunu savunan Yüksekda, fezlekelerdeki iddialar kabul etmediini ve yarglamann hukuki olmadn öne sürdü.

Cezaevinde arama yapldn ve kald yerdeki tüm notlarna el konulduunu iddia eden Yüksekda, Bu bütün ülkenin, toplumun hakkna, hukuka yaplm bir saldrdr. Biz bu mahkemeye ilk çktmzdan itibaren adil yarglanmaya inanmyorduk, bizi yarglayanlar yarglamak için çktk. ki nedenle ben bu durumalara çkyorum. Birincisi, bizi yarglayanlar yarglamak ve tarihe not dümek, ikinci neden ise güncel siyasete en azndan umut olsun diye. ifadelerini kulland.

Yüksekda, 4 yldr hapiste olduunu, Avrupa nsan Haklar Mahkemesinin (AHM) uzun tutukluluk konusundaki kararlarnn dikkate alnmas gerektiini söyledi.

Sank avukatlarnn beyannn ardndan ara kararn açklayan mahkeme heyeti, oy çokluuyla Yüksekdan tutukluluunun devamna hükmetti.

Ana Sayfaya Git