Fikret Hakan öldü Fikret Hakan, akciğer kanserine yenik düştü!

Usta isim Fikret Hakan'ın ölümü akabinde Fikret Hakan'ın son videosu son görüntüleri sosyal medya da çok konuşuldu. 83 yaşında olan Fikret Hakan kimdir? Fikret Haka'ın filmleri, Fikret Hakan'ın ne zaman ve nereye defnedileceği sorularının cevapları sevenleri için haberimizde.

Haberler 11.07.2017 - 16:26 Son Güncelleme : 11.07.2017 - 16:54

Usta isim Fikret Hakann ölümü akabinde Fikret Hakann son videosu son görüntüleri sosyal medya da çok konuuldu. Türk sinemasnn en usta isimlerinden olan kimi zaman iyi rollerde herkesin gönlüne giren kimi zaman da kötü mafya babas rolü ile de herkesi titreten usta isim Fikret Hakan, bir süredir gördüü akcier kanserine yenik dütü. 83 yanda olan Fikret Hakan kimdir? Fikret Hakan2n filmleri, Fikret Hakann ne zaman ve nereye defnedilecei sorularnn cevaplar sevenleri için haberimizde.

83 yandaki Fikret Hakan bir süredir Dr. Lütfi Krdar Kartal Eitim ve Aratrma Hastanesinde tedavi görüyordu. Hakann saat 02.00 sralarnda yaamn yitirdii örenildi.Türk sinemasnn duayen isimlerinden tiyatro sanatçs Bümin Gaffar çtanak, sahne adyla Fikret Hakan yaamn yitirdi. Akcier kanseri olan ve tedavi gördüü hastanede akcier ameliyat olan Fikret Hakan, burada doktorlarn tüm müdahalesine ramen kurtarlamad. Alnan bilgilere göre doktorlar tarafndan yaklak 2 saat hayata döndürülmeye çalld. Fakat tüm çabalar sonuçsuz kald ve 83 yanda hayata gözlerini yumdu.Ac haberi ünlülerin menajeri Süheyl Atay, Twitterdan çocuklarmn dedesi, sinema sanatçs #FikretHakan kaybettik . Tüm dost ve sevenlerine duyurulur sözleriyle duyurdu.

SON PAYLAIMI

VATANA VE ATAYA HANET AFFEDLMEZ

Sevenlerini ve sanat camiasn yasa boan Hakann, vefat etmeden önceki son sözleri u lafm unutma; vatana ve Ataya ihanet affedilmez. Nokta eklinde oldu.

FKRET HAKAN HAKKINDA

Bumin Gaffar çtanak ya da sahne adyla Fikret Hakan (d. 23 Nisan 1934, Balkesir), Türk oyuncu.

1950 ylnda Üç Güvercin adl oyunla Ses Tiyatrosunda tiyatro sahnelerine ilk admn att. 1952 ylnda Köprüalt çocuklar adl filmle sinemaya geçti. 163 film ve dizide oynad, 1970li yllarda senarist, yönetmen ve yapmc olarak çalt. Üç Arkada ve Keanl Ali Destanyla büyük bir üne kavutu.

Fikret Hakan Hollywoodta

Ünlü yönetmen Peter Collinson barollerini Tony Curtis ve Charles Bronsonun oynayaca Paral Askerler (Birleik Krallk filmi, 1970) filmi için Türkiyeye geldii zaman Türk sinema oyuncular için Hollywooda adm atma frsat domutu. çünkü Collinson tamamn Türkiyede çekmek istedii filmde Türk oyunculara da yer verecekti. Filmin oyuncu kabul mülakatlarna büyük ilgi olunca an Tiyatrosunda oyuncu seçme yarmas yapld. Bu yarmada baarl olan Fikret Hakan, Salih Güney, Erol Keskin, Aytekin Akkaya ve birkaç Türk oyuncu filmin oyuncu listesine alndlar.

Fikret Hakan filmde Albay Ahmet Elçi rolüyle önemli bir yer edindi. Baarl mimikleri ve az ngilizce bilmesine ramen uyumlu dudak hareketleri ile yönetmen Peter Collinsonun büyük beenisini kazand. Uzun yllar Hollywoodta görev yapyormu gibi rahat bir performans salayan Fikret Hakan film sonras çeitli yapmlar için teklif ald. Ayn dönemde henüz nedeni bilinmeyen bir ekilde filmin Türkiyede yasaklanmas sonras Türk oyuncular ile Hollywood yetkilileri arasndaki ba zayflad. Özellikle baz Türk oyuncularn hiç ngilizce bilmemeleri oyunculuk yeteneklerine ramen ülke dnda kendini göstermelerini engelledi.

Türk Sinemasnn en verimli çan yaad 70li yllarn banda, gelen cazip tekliflere ramen Fikret Hakan Türkiyede kalmay tercih etti. Filmde Fikret Hakann canlandrd Albay Ahmet Elçinin yardmc subayln yapan Salih Güney ise dil bilmemesi nedeniyle bu filmde konuamad gibi dier yapmlar için teklifte alamad. Filmde Tony Curtisin fedailerinden birini canlandran Aytekin Akkaya ise her ne kadar filmde yeteri kadar görünmesede gösterdii performans ve kamera arkasndaki çalkanl ile yapmclarn büyük beenisini kazand. Kendisine ngilizce örenmesi karlnda Hollywood filmlerinde oynama teklifleri sunuldu. Akkaya ngilizce kurslarna zaman ayramamas sonucu dier sanatçlar gibi Türkiyede kald.

Fikret Hakan 1998 ylnda Kültür Bakanlnca verilen Devlet Sanatçs unvann almtr. stanbul Kültür Üniversitesinde öretim görevlisi olarak eitim vermektedir.

13.11.2009 tarihinde Eskiehir Osmangazi Üniversitesi Karlatrmal Edebiyat Anabilim Dalndan fahri doktor unvan almtr.

ÜNLÜLER DÜNYASI YASTA

Türkan oray sosyal medya hesabnda, Türk sinemasnn deerli oyuncularndan Fikret Hakan hayatn kaybetti diye yazd.

Sabahat Akkiraz ise, Yine eksildik. Yine çocukluumuz gençliimiz, siyah beyaz günlerimiz dütü akla. #FikretHakan yürüdü.Yaattklarn için akolsun sana sözlerini paylat.

Filiz Akn: Türk Sinemasnn en önemli aktörlerinden,, Üç Arkada Filminin unutulmaz oyuncusu... Sinemaya baladmda, ikinci filmde Batt Balk ta tandm birlikte rol aldmz Fikret Hakan kaybettik... Hep deniyor ya Git gide sszlayor Yeilçam! diye... Güle güle büyük usta,, Allah rahmet etsin,, mekann cennet olsun!..

brahim Tatlses: Sinemamzn çnarlarndan, usta oyuncumuz Fikret Hakann vefat ettiini üzüntüyle örenmi bulunmaktaym. Her deerimiz birer birer yitip gidiyor, hayattayken kymetlerini bilelim çünkü yerleri dolmayacak. Fikret abimize Allahtan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabr dilerim...

Ayegül Aldnç: Ustam Fikret Hakan da veda etmi bize. çok üzgünüm.. Adana Altn Kozada En yi Kadn Oyuncu ödülü aldm Mehmet Aslantu ve onunla barolleri paylatmz Osman Snavn Gerilla filminde tandm onu.. Hayat... Geriye anlar ve fotoraflar kalyor... Döneminin en yakkl oyuncularndand.. Ustalarn yeri dolmuyor.. Rahmetle..

Gonca Vuslateri: Güle güle usta ..

Rütü Onur Atilla: Nur içinde yat usta...

Kültür Bakan Avcdan Fikret Hakann vefat dolaysyla mesaj

Kültür ve Turizm Bakan Nabi Avc, Kültür Bakanlmz tarafndan verilen Devlet Sanatçs ünvannn yan sra pek çok seçkin ödülün de sahibi olan Fikret Hakan, rol ald her eserde büyük bir baaryla çizdii unutulmaz karakterlerle milli hafzamzda, sinema, tiyatro ve televizyon tarihimizde çok seçkin bir yer edinmitir dedi.

Kültür ve Turizm Bakan Nabi Avc, Fikret Hakann vefat dolaysyla yaymlad mesajda, Türk tiyatrosunun, Türk sinemasnn usta oyuncusu Fikret Hakan, oyunculuunun yan sra senarist, yapmc ve yönetmen olarak da sanat dünyamza çok kymetli katklarda bulunmutur. Kültür Bakanlmz tarafndan verilen Devlet Sanatçs ünvannn yan sra pek çok seçkin ödülün de sahibi olan Fikret Hakan, rol ald her eserde büyük bir baaryla çizdii unutulmaz karakterlerle milli hafzamzda, sinema, tiyatro ve televizyon tarihimizde çok seçkin bir yer edinmitir. Sevgili Fikret Hakana Allahtan rahmet; ailesine, yaknlarna, sevenlerine, sanat camiamza basal ve sabrlar diliyorum ifadelerini kulland.

GEçTMZ SENE BODRUMDAYDI

TÜRK sinemasnn unutulmaz isimlerinden Fikret Hakan Bodrumda ortaya çkt. Tatilini Bodrumda geçiren Fikret Hakan Gümülükte arkadalaryla çay içip sohbet etti.

Ana Sayfaya Git