Film gibi çatışma

Antalya'da cinayet şüphelisi olarak hakkında yakalama kararı bulunan Muhammet Karataş (22), Kahramanmaraş'ta kaldığı otelde kendisini gözaltına almaya gelen polislere tabancayla ateş açtı. Saldırıda biri ağır, 2 polis memuru yaralandı. Yaralanan polislerden Barış Göl, hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu. Olayın ardından kaçan şüphelinin yakalanması için kent genelinde operasyon başlatıldı. Şüpheli kısa süre sonra yaralı olarak yakalandı.

Haberler 04.12.2020 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kahramanmarata kald otele kendisini gözaltna almaya gelen polislere tabancayla ate açarak, 1 polis memurunu ehit edip, 1 polis memurunu yaraladktan sonra kaçan Muhammet Karata (22), yakaland.

Olay, saat 11.00 sralarnda smetpaa Mahallesi Egemenlik Caddesinde meydana geldi. l Emniyet Müdürlüü Asayi ube Müdürlüüne bal Cinayet Büro Amirlii ekipleri, Antalyada ilenen bir cinayetle ilgili üpheli olarak aranan Muhammet Karatan kentte olduu bilgisine ulat. Polis ekipleri, hakknda yakalama karar olan üphelinin ekaline uyan kiinin Egemenlik Caddesi yaknlarnda görüldüünü belirledi. Bölgedeki mobese ve güvenlik kameralarn inceleyen polis ekipleri, üpheli Karatan otelde kaldn saptad.

HAVALANDIRMA BOLUUNDAN ATE AçTI

Hareket geçen polisler, otelin üçüncü katna çkarak, üphelinin kald odaya yöneldi. Bu srada, havalandrma boluunun olduu alanda duran Muhammet Karata, kendisini gözaltna almaya gelen polislere tabancayla ate açt. Saldrda polis memurlarndan birisi karn bölgesinden, dieri ise bacandan yaraland. Polislerin de karlk vermesi üzerine üpheli, kaçmak için havalandrma boluuna girdi.

ÖZEL HAREKAT POLSLER OPERASYON BALATTI

Silah sesleri üzerine bölgeye takviye polis ekipleri ve ambulanslar sevk edildi. Yaral polis memurlar hastaneye kaldrld. Tedaviye alnan polislerden birinin salk durumunun ciddiyetini koruduu belirtildi.

Otelin çevresi ablukaya alnrken, Özel Harekat polisleri de yolu yaya ve araç ulamna kapatp, sivillerin uzaklatrlmasnn ardndan otele operasyon düzenledi. l Emniyet Müdürü Salim Cebelolu da olay yerine gelip, gelimeleri takip etti. Otelde kalanlar tahliye eden polislerin yapt aramada, üpheliye ulalamad. üphelinin kald odadaki eyalar ise incelemeye alnd.

KENT GENELNDE OPERASYON

Görgü tanklar ile bölgedeki güvenlik ve mobese kameralarn inceleyen ekipler, Muhammet Karatan yakalanmas için kent genelinde operasyon balatt. Operasyonun devam ettii belirtildi.

1 POLS MEMURU, EHT OLDU

Karatan, Kahramanmarataki otele kendisini gözaltna almaya gelen polislerden silahla vurduu Bar Göl, hastanede doktorlarn tüm müdahalesine ramen kurtarlamayarak, ehit oldu.

ANTALYADA ARKADAINI ÖLDÜRMÜTÜ

Kahramanmarata, kald otelde kendisini gözaltna almaya gelen polislere tabancayla ate açp, birinin ehit olmasna, dierinin yaralanmasna neden olan saldrgann, Antalyada arkada Aykut çakal otomobilini satarak parasn almak için öldüren Muhammet Karata (22) olduu ortaya çkt.

YAKALANDI

Buarada Saldrnn ardndan otelden çkp, kalabala karan Karata, saat 14.00 sralarnda kent merkezindeki bir av bayisine giderek mermi istedi. hbar üzerine polis ekipleri de av bayine geldi. Kaçmaya balayan Karata, yaanan kovalamaca sonucu yakalad. Toplanan kalabalk tarafndan linç edilmek istenilen Muhammet Karata, polis tarafndan kurtarlarak, emniyete götürüldü. Yaralanan saldrgann kaldrld Necip Fazl ehir Hastanesinde ameliyata alnd belirtildi. Karata ile irtibatl olduu belirlenen S.ç., gözaltna alnd. üphelinin emniyette sorgulanmasna baland. Öte yandan otelden çkarken mavi renkli pantolonu bulunan Muhammet Karatan saldrnn ardndan yakalanmamak için pantolonunu deitirdii de belirlendi.

EHT POLSN BABA EV

ehit olan polis memuru Bar Gölün Osmaniyedeki babaevine Türk bayraklar asld.

ehidin Kazm Karabekir Mahallesi 6545 Sokakta yaayan annesi Medine ve babas Osman Gölün, saldr haberini almalar üzerine Kahramanmaraa gittikleri, ei Gülah Göl ve 3 çocuklarnn da Kahramanmarata ikamet ettikleri örenildi. ehit Bar Gölün cenazesinin bugün Osmaniye Asri Mezarl Kompleks Camisinde klnacak namazn ardndan Garnizon ehitliine defnedilecei örenildi.

Ana Sayfaya Git