Filyasyon ekiplerinin 40 derece sıcakla mücadelesi

Şanlıurfa’da sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde ne kadar zor şartlarda ve fedakarca çalıştıklarını gösteren bir video yayımlandı. Videoda 40 dereceyi geçen sıcakta koruyucu elbise giyen filyasyon ekiplerinin korona virüs testi pozitif çıkan vatandaşlar ile temaslı olanlara yönelik yaptıkları çalışmalara yer verildi.

Haberler 28.08.2020 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada korona virüs salgn ile mücadelede uyulmas gereken kurallar denetleyen, evde izolasyona tabi tutulan vatandalar takip eden ve salk hizmetlerinin ulatrlmasn salayan yaklak 2 bin kiiden oluan dev bir ekip görev yapyor.

anlurfa Valilii koordinesinde, bata salk tekilat olmak üzere kamu kurum, kurulularndan görevlendirilen 2 bin kadar personel, kaymakamlklar bünyesinde oluturulan ekiplerle gün boyu korona virüs tedbir denetimi ve filyasyon gerçekletiriyor.

Rahatszlklar nedeniyle salk kurulularna bavuran ve yaplan test sonucu Covid-19 pozitif tans konularak evde izolasyon tedbirine tabi tutulan vatandalar tek tek ziyaret eden filyasyon ekibinin banda bir doktor ve yardmc personel bulunuyor. Korona virüs testi pozitif çkt için evlerinden çkmayan ve kimseyi evlerine kabul etmeyen vatandalarn kaplarn tek tek çalarak durumlar hakknda bilgi alan salk çalanlar, 40 dereceyi aan scaklk altnda koruyucu ekipmanlar kullanarak büyük bir fedakarlk sergiliyorlar.

Korona virüs pozitif vakas bulunan ve izolasyona tabi tutulan onlarca evi ziyaret eden filyasyon ekibi, ziyaret ettikleri ailelerin genel salk durumlarn sorgulayp, sorun yaamalar halinde bavurmalar gereken telefon numaralarn veriyorlar.

Evde izolasyon tedbirine tabi olan vatandalardan herkes saknrken, toplum sal için hayatn riske atan filyasyon ekiplerini vatandalar da büyük takdirle karlyorlar. Gün boyu ziyaret ettikleri evlerde vatandalarn içeriye davetlerini nezaketle geri çeviren filyasyon ekipleri, salgnla mücadelenin ba aktörleri olarak fedakarlklar ve çalma azimleriyle takdiri hak ediyor.

Ana Sayfaya Git