Firar hakkı istemişler!

PKK/KCK’nın üst düzey örgüt sorumlularının Gara bölgesinde alt kadrodaki teröristlerle toplantı yaptığı, bu toplantıda örgütten kaçmak isteyenlere izin verilmesinin istendiği öğrenildi. İstihbarat raporlarında yer alan bilgilere göde, terör örgütünün Gara toplantısında bugüne kadar hiç yaşanmamış bir tabloyla karşı karşıya olunduğu, sadece Kandil bölgesinde kaçmaya çalışırken yakalanarak cezaevine giren 85 terörist olduğu bildirildi.

Haberler 06.07.2021 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eren ve Pençe operasyonlar ile bölge hakimiyetini kaybeden ve eylem yapamaz hale gelen PKK/KCKnn, çöküü durdurmak için çözüm yollar arad ortaya çkt. stihbarat raporlarna yansyan bilgilere göre terör örgütünün sözde üst düzey sorumlular Gara bölgesinde örgütün alt kadrolar ile toplant yapt.

ÖRGÜT BASKISI TERÖRST FRARLARINI ARTIRIYOR

Toplantda alt kadrolardaki teröristlerden gelen ikayet ve isteklerle ilgili istihbarat raporlarna yansyan bilgiler öyle: Teröristlerin sözde üst yönetime planlamalarda hatalar yapld, örgüt üyelerinin bulunduu bölgelerin desteklenmesinde yetersiz kalnd bu nedenle firar ve örgütten kaçlar olduu bildirildi. Örgütte cezalandrma sistemini eletiren teröristleri, herhangi bir suç nedeniyle yakalananlara kendilerini savunma ve ifade hakk tannmad, hemen ceza verildiini söyledi. Verilen cezalar, yaplan bask ve haksz eletirilerin alt kadrolarda bkknlk ve bask oluturduu anlatld. Alt kadrolardaki örgüt üyelerine yaplan bask, dayatma ve hakszlklarn firar ve kaçlar artrd bildirildi.

TERÖRSTLERDEN KAçMAK STEYENLERE HAK VERLSN TALEB

stihbarat raporlarna yansyan bilgilere göre toplantda terör örgütünün yapt tüm hamlelerin boa çkmas, son iki ylda hiç olmad kadar kayp verilmesi ve hiçbir alanda baar salanamamas nedeniyle sorumlu seviyedeki terör örgütü üyelerinde bile bkknlk olutuu anlatld. Terör örgütü üyeleri, geçmite binlerce örgüt üyesi ile baarlamayanlarn, birkaç örgüt mensubundan beklenmesinden ikayet etti. Birçok kademedeki terör örgütü mensubunda sözde mücadeleye olan inancn kaybedildii anlatld. Örgütten kaçan ve kaçmak isteyenlere hak verilmesi gerektii belirtilen toplantda, gerekli ideolojik eitim verilmeden birçok örgüt mensubundan saldrlara katlmasnn, imkanszlklar içinde baarl olmalarnn beklendii ve baarszlklarn ise sürekli cezalandrlmaya çalld anlatld. Terörist örgüt üyelerinin tekrar kazanlmas, ballklarnn gelitirilmesi için çalmalar yaplmas istendi.

AVRUPADAN ÖRGÜTE KATILANLAR 20 GÜNDE GER DÖNMEK STYOR

Örgüte katlm ve eleman temini konusunda yaplan tüm çalmalar ve planlamalarn sonuç vermediini anlatan terör örgütü üyeleri, yaplan tüm çalmalara ramen Türkiyeden katlmn sfr oldu ran, Suriye, Irak ve Avrupadan gelenler olduunu anlatt. Avrupa ve dier ülkelerden gelenlerin ise 20 gün dolmadan, örgütün içinde bulunduu artlar, krsal görünce geri dönmeye, firar etmeye, kaçmaya çaltn anlatan teröristler, yeni katlan bu örgüt üyelerinin zaman zaman alad, sürekli szlandklar, ayak ba olduklar, onlarn sorunlaryla uratklar ve kötü örnek olduklar bilgileri verildi.

Ana Sayfaya Git