Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili TSK açıklama yaptı

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 81. gününde TSK açıklama yaptı.

Haberler 12.11.2016 - 18:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Frat Kalkan Harekatnn 81. gününde Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) bilançoyu açklad.

Türk Silahl Kuvvetleri (TSK), Frat Kalkan Harekatnn 81inci gününde Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafndan, Salva batsnda tespit edilen hedeflere hava harekat icra edilerek, DEA unsurlarnn savunma mevzii olarak kulland 2 bina ve 2 komuta kontrol merkezi ve 1 aracn imha edildiini açklad. Harekatn neticesinde 18 DEA terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildii bildirildi.

TSKdan yaplan açklamada, Rai sektöründe; Muhalif unsurlardan oluan Özel Görev Kuvvet Grubu tarafndan, havadan ve karadan salanan ate destei ile adr ve Tileli meskun mahallerinde büyük ölçüde kontrol saland, tam kontrol salanmasna yönelik mayn/EYP temizlii faaliyetlerinin devam ettii kaydedildi.

5 MUHALF EHT OLDU

Gün içerisinde yaanan çatmalarda; 5 Muhalifin ehit olduu, 18 Muhalifin yaraland, destek salayan unsurlarnda ise zayiat ve hasar meydana gelmedii kaydedilerek, 5 DEA terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildii ifade edildi. Muhalif unsurlarca, harekatn balangcndan bu yana 189 meskun mahalde (yaklak bin 530 kilometrekare) kontrol saland belirtildi.

Hedef tespit vastalar ile tespit edilen 73 DEA ve 2 PKK / PYD hedefine ate destek vastalar ile at yaplarak DEA TÖ ve PKK/PYD TÖ mensubu teröristlerce kullanlan barnma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlarnn etkisiz hale getirildii vurguland.

Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafndan, Salva batsnda tespit edilen hedeflere hava harekat icra edilip, DEA unsurlarnn savunma mevzii olarak kulland 2 bina ve 2 komuta kontrol merkezi ve 1 aracn imha edildii belirtilerek harekatn neticesinde 18 DEA TÖ mensubunun etkisiz hale getirildii ifade edildi.

36 MAYIN VE BN 506 EYP ETKSZ HALE GETRLD

Koalisyon güçleri tarafndan ise Salvada 5 ve uvayhat adr bölgelerinde tespit edilen DEA TÖ unsurlarna yönelik icra edilen 6 hava harekat sonucu 10 DEA TÖ mensubunun etkisiz hale getirildii, DEA TÖ mensuplarnca kullanlan 3 bina, 1 silahl araç ve 1 Doçka silahnn imha edildii belirtildi.

DEA TÖden temizlenen bölgelerde Muhaliflere destek salayan patlayc madde tespit ve imha timleri tarafndan 11 EYP kontrollü olarak imha edildii, harekatn bandan bugüne kadar, çou tuzaklanm 36 mayn ve bin 506 EYPnin kontrollü olarak etkisiz hale getirildii bildirildi.

Suriye snr hattnda Bayraktar ve Gözcü ile kesintisiz keif ve gözetleme faaliyeti icra edilmeye devam edildii kaydedilerek, Terör örgütleri tarafndan kullanlan ve hudut bölgemizde güvenlik riski douran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harektna destek veren Türk Silahl Kuvvetleri, bölgede yaayan sivil halkn zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir ifadesi kullanld.

TSKdan yaplan açklamada, Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan, DEA bata olmak üzere terör örgütlerinin oluturduu tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliimizi artrmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadyla; 24 Austos 2016 tarihinde balatlan FIRAT Kalkan Harekat ülkemizin uluslararas hukuktan kaynaklanan haklar ve BM Sözlemesinin 51inci maddesinde yer alan Meru Müdafaa Hakk ile BMnin DEAla mücadeleye yönelik alm olduu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir denildi.

HA

Ana Sayfaya Git