Fırat Üniversitesi ISIF 21’de yerini aldı

Fırat Üniversitesi, dünyanın farklı coğrafyalarından buluşçu, araştırmacı ve yenilikçileri bir araya getiren İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda (ISIF) yerini aldı.

Haberler 23.09.2021 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünyann farkl corafyalarndan buluçu, aratrmac ve yenilikçileri bir araya getiren ISIF balad. Bu yl 20 ülkeden toplam 252 bulu ve yenilikçi teknolojiye ev sahiplii yapan 6. ISIFda Frat Üniversitesi Frat Teknoloji Transfer Ofisi de katlm salayarak yerini ald.

ISIF 21DE YERN ALDI

Gerçekletirilen ISIF 21de Frat Üniversitesi akademisyenlerinden Dr. Ör. Üyesi Beyda Taar, Prof. Dr. Ouz Yakut, Prof. Dr. Arif Gültene ait EMG Sinyalleri ile Davransal Biyometrik Tabanl Kii Tanma ve Kiinin El Hareketleri ile Kiiye Özel Biyoelektriksel ID Oluturulmas Yöntemi buluu, Prof. Dr. Ali Rivanl ve Dr. Ör. Üyesi Burak Tanyerine ait Elektrikli Meme Bana Antiseptige Daldrma Aparat buluu, Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoluna ait Optikbant Aral Kzlötesi Fotodiyot ile Oled Karakterizasyon Cihaz bulular, eref Burak Selvi, Prof. Dr. Erhan Akn, Hürol Volkan Kakaralar ve Doukan Altaya ait Sadece Monoküler Kamera Kullanan Yapay Zeka Tabanl Görsel Bir Derinlik Alglama, Ezamanl Konumlandrma ve Haritalandrma Yöntemi ve Sistemi bulularnn tantmlar yaplacak.

Sanayii ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank ile Stratejik Aratrmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. lker Murat Ar da 6. stanbul Uluslararas Bulu Fuarndaki Frat Üniversitesine ait stand gezerek Frat Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akndan bilgiler aldlar. Bakan Varank ve Genel Müdür Ar, çalmalarndan dolay Frat Üniversitesi akademisyenlerini ve örencilerini tebrik edip baarlar diledi.

Ana Sayfaya Git