Fırat Üniversitesi Prof. Dr. Belirgen saldırı sonrası hayatını kaybetti

Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof Dr. Mehmet Said Belirgen kendi makamında uğradığı saldırı sonrasında ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof Dr. Mehmet Said Belirgen sağlık durumu hakkında yapılacak açıklama bekleniyor.

Haberler 24.05.2017 - 21:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elaz Frat Üniversitesi Hastanesi Bahekimi Prof Dr. Mehmet Said Belirgen kendi makamnda urad saldr sonrasnda ar yaral olarak hastaneye kaldrld. Hastaneye kaldrlan Elaz Frat Üniversitesi Hastanesi Bahekimi Prof Dr. Mehmet Said Belirgen salk durumu hakknda yaplacak açklama bekleniyor. Said Belirgen hakknda son dakika açklama yapld. Profun hayatn kaybettii örenildi.

Olay, saat 11.45 sralarnda Frat Üniversitesi Hastanesi Bahekimliinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, medikal iiyle urat örenilen S.G., görüme bahanesiyle girdii Bahekim Prof. Dr. Muhammed Said Berilgeni odasnda 3 el ate ederek vurdu. Saldrgan S.G. daha sonra kafasna dayad silah ateleyerek intihar giriminde bulundu. Silah sesleri üzerine odaya giren görevliler, müdahale ederek Bahekim Berilgen ile saldrgan ayn hastanenin içerisinde bulunan geri döndürme odasna alarak tedaviye alnd.

Kalbinden 3 kurunla vurulan Bahekim Berilgenin kurtarlmas için hastanede tüm doktorlar seferber oldu. Olayn hemen ardndan ameliyata alnan Bahekim Berilgen yaklak 5 saat süren müdahaleye ramen kurtarlamayarak hayatn kaybetti.

Öte yandan, saldry gerçekletiren medikal firma sahibi S.G.nin ise sevk edildii Elaz Eitim ve Aratrma Hastanesinde tedavisinin devam ettii, durumunun kritik olduu bildirildi.

Olayla ilgili soruturma devam ederken, silahl saldryla ilgili detaylar da ortaya çkmaya balad. Bahekim Prof. Dr. Berilgenin, daha önce de farkl firma temsilcileri tarafndan tehdit edildii, bu nedenle hastane içerisinde dahi korumalar eliinde gezdii örenildi. Olayn olduu saatlerde saldrgan Sercan Gökün daha önce hastaneye verdii medikal malzemelerden kaynakl alacan tahsil etmek üzere Prof. Dr. Berilgenin odasna geldii ve burada ksa süreli görümeden sonra tartmaya balad belirtildi. Tartma srasnda Gökün üzerindeki tabancay çekerek Prof. Dr. Berilgene göüs ksmna isabet edecek ekilde 3 el ate açt, daha sonra ise ayn silah bana dayayarak 1 el ate ettii örenildi.

CRALIK OLMUTU

Öte yandan, hastane yetkilileri, medikal malzeme almlarnda bahekimin talimat ile ödemelerin sraya göre yapld ancak, Sercan Göke yaplacak ödeme ile ilgili henüz srann gelmedii belirtildi. Medikalci arkadalar da, Sercan Gökün maddi anlamda sknt yaad, bu yüzden de icralk olduu için Bahekim Prof. Dr. Berilgen ile görümeye geldiini ve tartma sonucu olayn olduunu iddia ettiler.

VALLK AçIKLAMASI

Elaz Valilii saldryla ilgili yapt yazl açklamada, 24.05.2017 tarihinde saat 11.45 sularnda Frat Üniversitesi Hastanesi Bahekimi Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen, hastanedeki makam odasnda silahl saldrya uramtr. Ar yaralanan bahekim Prof. Dr. Berilgen, hastanemizde tedavi altna alnmtr. Kimlii tespit edilen saldrgan ahs olay akabinde intihar giriiminde bulunmu ve tedavi altna alnmtr. Olayla ilgili geni çapl adli ve idari soruturma balatlmtr. Hastamza Allahtan ifa diliyor, dualarnz bekliyoruz denildi.

Ana Sayfaya Git