Fırsatçılar yine iş başında, ateş ölçerlerin fiyatı 70'ten 700 liraya çıktı

Türkiye’nin korona virüs ile mücadelesi devam ederken, fırsatçılar ateş ölçeri karaborsaya düşürerek, fiyatının 10 kat artmasına sebep oldu. Korona virüs öncesi 70 liraya satılan ateş ölçerlerin fiyatı 700 liraya kadar çıkarken İş Sağlığı ve Güvenliği Ekipmanları Merkezi (İŞGEM) Genel Müdürü Mehmet Narin, "Vatandaşlarımızın bu cihazı alırken acele etmemesi ve duyarlı olmasını rica ediyorum" dedi.

Haberler 08.05.2020 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çinin Wuhan kentinde ortaya çkan ve ksa sürede tüm dünyay etkisi altna alan korona virüs salgn ile mücadeleler sürerken, hastalk nedeni ile baz maddeleri stoklayan frsatçlar, fiyatlarn onlarca kat artmasna neden oldu. Önce maske fiyatlarn arttran ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Para ile maske sat yasaktr açklamasnn ardndan geri adm atan frsatçlar, imdi de ate ölçerleri karaborsaya düürmeye balad. Yaklak 2 ay öncesine kadar 70-80 lira arasnda satlan ate ölçerlerin fiyat 700 liraya kadar yükseldi. Yaanan fiyat artlarna ilikin vatandalara önemli uyarlarda bulunan Türkiyenin en büyük Sal ve Güvenlii Ekipmanlar Merkezi Genel Müdürü Mehmet Narin, vatandalara ate ölçer almak için acele etmemeleri uyarsnda bulundu.

FIRSATçILAR KORONA VRÜS NEDEN LE BAZI MALZEMELER KENDLERNE SEKTÖR YAPTI

Ate ölçer fiyatlarnn yükselmesinin frsatçlarn bir oyunu olduunu belirten Narin, Korona virüsün dünyaya yaylmas ile birlikte maske, dezenfektan ve kolonyaya ilaveten ate ölçer fiyat da karaborsaclar tarafndan frsata çevrildi. Korona virüsün dünyaya yaylmadan önce fiyat 70 ila 80 lira arasnda sata sunulurken, bu fiyat bir anda 10 katna kadar çkarak 600 ile 700 Türk liras arasnda yükseldi. Tabi vatandalarmzn buna çok ksa sürede rabet göstermesiyle beraber bu ii frsata çeviren frsatçlarn da itahn kabartyor. Frsatçlarn korona virüs önleyici ve tespiti malzemeleri olarak satlan ürünlere kendilerine bir sektör biçerek üzüntüyle görmü bulunmaktayz. uanda ihracatn ve ithalatn önün açlmas ile birlikte elimde ölçer cihaz eski fiyatna gelecektir. Vatandalarmzn bu konuda acele etmemesini ve duyarl olmasn rica ediyorum. Vatandalarn hzl hareket etmemesi lazm ve bunun tek bana korona virüsü önleyici bir cihazda deildir diye konutu.

FIRSATçILAR ORTAM ISI ÖLçER CHAZI VATANDALARA ATE ÖLçER OLARAK SATTI

Frsatçlarn vatandalarn bu acele davranmasn frsata çevirerek ortam s ölçer cihazlarn ate ölçer olarak sattna dikkat çeken Narin, Frsatçlarn ortam s ölçer cihazn vatandalar anlamad için onlara ate ölçer olarak sattn gördük. Bu konuda özellikle baz i yerlerinin 11 Maysta açlmas ile beraber belki vatandalarmz bu tip ürünlere rabeti artacaktr. Kendilerinden ricamz ve uyarmz bu tür ürünleri alrken acele etmemeleri istiyoruz. Bu cihaz tek bana korona virüsü tespit eden bir cihaz deildir ve tamamen ate ölçümü için kullanlmaktadr. Tabi atein yüksek derecede seyretmesinin tespiti önemli ama bunun için vatandalarn acele edip gidip maazalara 600 ila 700 lira gibi bir para verip almalarna gerek yok. Zaten fiyatlar normalleme ile birlikte düecektir. Acele etmemeleri öneriyoruz. Devletimiz büyük ve güçlüdür, bu tip frsatçlarn önü geçecek ve bunlar için gerek neyse en ksa sürede yapacana inanyorum eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git