Fırsatçıların yeni adresi hisseli arsalar

İmar izni olan hisseli arsa sahipleri, birkaç metrekarelik hisse sahibinin imza vermemesi nedeniyle inşaat yapamıyor. Az miktardaki hisselerine karşılık astronomik rakamlar talep eden fırsatçılar yüzünden, diğer hissedarların arsalarında aldıkları inşaat kararı yıllarca rafa kalkıyor.

Haberler 18.03.2020 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda imar izni olan 27 bin metrekarelik arsann 160 hissedar, küçük hissesi olan birkaç frsatç yüzünden maduriyet yayor. Cüzi miktardaki hisselerine karlk astronomik rakamlar talep eden frsatçlar yüzünden, dier hissedarlarn arsalarnda aldklar inaat karar yllarca rafa kalkyor. Arsa sahipleri de maduriyetlerinin giderilmesi için kanun deiikliine gidilmesini talep ediyor.

mar izni olan hisseli arsa sahibi Mehmet Tarhan, arsalarndaki hissedarlarn yüzde 95inin yap yaplmas için karar alarak imza verdiini, ancak 2 metre veya 7 metre hissesi olan birkaç kiinin imza vermemesi yüzünden 9 yldr inaata balayamadklarn söyledi. Tarhan, maduriyetlerinin giderilmesi için yasa çkarlmas talep ederek, unlar söyledi: Bizim arsamzda hissedarlarn yüzde 95i ev sahibi olmak için evet diyor. Ama birkaç metresi olan hisse sahipleri imza vermedii için yap yaplamyor. Kat ittifak kanununun 14üncü maddesi var, orada deniyor ki, üyelerin ve paydalarn tamamnn imza vermesi lazm. Bizim talebimiz bu kanunun deitirilerek maduriyetlerimizin giderilmesidir. Bizim gibi binlerce madur var.

2 METREKARE KARILIINDA BR DARE TALEP EDYORLAR

Ahmet hsan Nezirolu ise, 1973 ylndan beridir bu arsada hissesinin olduunu belirterek, ölen hisse sahiplerinin haklarnn çok sayda varislere bölünmesinden dolay da sorun yaadklarn, 2 metrekare hissesi bulananlarn dahi daire talep ettiini anlatt.

27 BN 656 METREKARE M BÜYÜK, 2 METREKARE M?

Bir baka hissedar Mehmet Yasin Can da, arsalarnn 27 bin 658 metrekare olduunu, 2 metrekare bir hisse sahibi yüzünden kendilerinin madur edildiini ifade ederek, 27 bin 656 metrekare mi büyük, yoksa 2 metrekare mi büyük? dedi.

BNLERCE K MADUR

Hisseli arsalardaki bu durumdan emlakçlar da ikayetçi. Arsa sahiplerinin müteahhit ile anlamak için kendilerine geldiini belirten emlakç Bahattin Rfat Boz, hisse sahiplerinden inaat için imza topladn, ancak cüzi miktarda hissesi olan birkaç kiinin fahi talepleri yüzünden bunu gerçekletiremediklerini söyledi. Hem emlakçlarn hem de arsann dier hissedarlarnn büyük maduriyet yaadn anlatan Boz, kentsel dönüümde uygulanan 3te 2 kararn hisseli arsalar için de uygulanmas gerektiini ifade ederek, Türkiyenin her yerinde bu durumdan kaynakl binlerce kiinin maduriyet yaadn belirtti.

Ana Sayfaya Git