Fiyat etiketlerinde yeni dönem

Ticaret Bakanlığı, Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde değişikliğe giderek, indirimli satışlarda ve fiyat etiketlerinde uygulanacak kriterleri düzenlemişti.

Haberler 01.03.2022 - 17:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bugünden itibaren yürürlüe girecek düzenleme kapsamnda, etiket ve listelerde yer alan hususlarn Türkçe yazlmas zorunlu olacak. Ambalajl maln sat fiyatndan ayr olarak ambalajn teslimine ve iadesine ilikin depozito bedeli varsa söz konusu bedelin tutar da etiket ve listelerde bulunacak.

Perakende olarak sata arz edilen mallara konulmas zorunlu etiketler, maln niteliine, sata sunulduu yerin büyüklüüne, ticari usul ve adetlere göre maln veya ambalajnn yahut kaplarnn üzerine, ayn nitelikteki mal gruplarnn veya raflarnn üzerine konulmak, dikilmek, zmbalanmak, yaptrlmak, bunlara herhangi bir bala tutturulmak veya aslmak suretiyle kullanlacak.

ndirimli sata konu edilen mal veya hizmetin indirimden önceki sat fiyatnn tespitinde, tenzilatn uyguland tarihten önceki 30 gün içinde kullanlan en düük fiyat esas alnacak. Meyve ve sebze gibi çabuk bozulabilen mallara ilikin etiketlerde indirim miktar veya oran hesaplanrken indirimli fiyattan bir önceki fiyat esas alnacak. Bu hususlara ilikin ispat külfeti satc veya salaycya ait olacak.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git