Fiyatı dudak uçuklatıyor

Çarşamba günleri bir kıraathanede kurulan pazarda görücüye çıkan tespihler ev ve arabayla takas ediliyor. Fiyatı dudak uçuklatan tespihler, 200 bin TL’ye kadar alıcı buluyor.

Haberler 27.09.2018 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman merkez Ziya Gökalp Mahallesinde bulunan Kehribar çay Evinde çaramba günleri kurulan tespih pazar, Türkiyenin dört bir yanndan müterilerin aknna uruyor. Tespih severleri bir araya getiren pazarda, baz tespihlerin fiyatlar ise dudak uçuklatyor. Baz vatandalarn ev ve arabalaryla takas ettii tespihler 200 bin TLye kadar alc buluyor. Pazarda, 50 TLye de tespih bulunuyor.

Göz zevkimize göre alyoruz

Haftann bir günü toplandklarn belirten müteri Özcan Atsat, Bir yldr tespih hastal bize de bulat. çeitli illerden ve ilçelerden gelen var. stanbul, Gaziantep, Adana ve anlurfadan gelip de toptan sat yapanlar var. Biz de göz zevkimize göre alyoruz. Tespih stres datan bir eydir. Tespihlerin arasnda farkl farkl maddeler var ve bunlar da kendi aralarnda ifa datan ürünler var. Skma, zar Osmanllarndr. Hepatit hastalarna bire bir geliyormu. Damlalar ise, bronit, astm, guatr gibi ve phtlam kanlara iyi gelirmi. u an benim boynum da bir tane var, sürekli takyorum dedi.

Kimi ev kimi araba ile takas yapar

Türkiyenin dört bir yanndan müteri ve satclarn geldiini anlatan satc Fethi Akba, Güneydou ve bat illerden özellikle çaramba günleri Batmanda toplanyoruz. Kendi aramzda alveri yapyoruz. Ortalama tespih fiyatlar ise 50 liradan balar 200 bin liraya kadar devam eder. Bu tespihleri kimi evle kimi arabasyla deiir. Kimi sabr kimi stres için çeker kimisi de ticaret için yapyor bu ii. lk tespih mercan ve firuzelerden olumakta, daha sonra Osmanl kehribar dediimiz ürünlerden balar ve damladan sonra plastie doru gider. Osmanl kehribar 250 yllk olan tespihin deeri 15 bin liralktr diye konutu.

Tespih kesinlikle sallanmaz

Tespihin adabnn olduunu vurgulayan Akba, Tek veya çiftli olarak çekilir. Tekli özellikle namazdan sonra çekilir. Kesinlikle sallanmaz. Salland zaman da ho karlanmyor. Tespih sallamak tespihe ve etrafmzdaki insanlara zarar verir. nsanlar onu hor görür. Tespih sallanrsa talarna da zarar verir. Osmanl kehribar nadir bulunan bir üründür. Piyasa deerli 130-150 bin lira arasdr. Bunu nakit olarak deil de araba takas ya da ev takas ile yapabiliyoruz. Özellikle koleksiyoncular alyor. nsanlar genellikle tespih camiasnda dolap toplamaz sadece tespih toplar, ilerde bozdurmak için altn niyetine ifadelerini kulland.

Arabam sattm tespih aldm

Arabasn satp tespih aldn anlatan Müteri Adem Ak ise, Ben bu tespihi alrken bir arabam vard. Onu sattm üzerine de para verip bu tespihi aldm. u an benim koleksiyonumdadr. Tespihleri çok seviyorum. Tespih sallanmaz çekilir dedi.

Ana Sayfaya Git