Fizyoterapist itirafçı oldu

PKK'ya katılan fizyoterapist yakalanınca itirafçı oldu

Haberler 06.01.2021 - 06:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada yakalanan ve bir dönem PKK içerisinde bulunduu belirlenen fizyoterapist, 14 teröristi tehis etti.

Diyarbakrda yaplan bir terör operasyonunda ele geçirilen materyallerden PKK içerisinde faaliyet gösterdii tespit edilen A.H, anlurfada düzenlenen operasyonla yakaland.

Etkin pimanlk hükümlerinden faydalanmak isteyen ve itirafç olarak terör örgütü hakknda bilgiler veren A.Hnn ifadesi, hakknda hazrlanan iddianamede de yer ald.

A.H, ifadesinde, PKKllarn basks sonucu 2014 ylnda örgüte katldn iddia ederek, Mardin üzerinden Suriyeye geçiinde terör örgütü balants nedeniyle KHK ile kapatlan bir gazetede yazarlk yapan kiinin araclk yaptn öne sürdü.

TRAFçI OLDU

Örgütün yaplanmas, eylemleri ve iç yüzüne ilikin bilgiler verip, 14 örgüt mensubunu fotoraflaryla tehis eden A.H, Suriyeye geçiinin ardndan uzun bir yolculukla Kandile götürüldüünü ifade etti.

Türkiyeye kar hiçbir eylemde bulunmadn iddia eden sank, ifadesinde unlar anlatt:

Kandilde 40 gün süren ideolojik eitimler aldm. Bu sürede silah teorik olarak anlattlar. Eitim sonras silah verdiler, beni salk alanna atadlar. Ne yapacam bilmiyordum, beklemedeydim. Bir akam yanma 4 PKKl terörist gelip beni götürdü. Nereye gideceimizi bilmiyordum. in var dediler. Bir araziye gittik, bir battaniye kaldrdlar, baktm içinde Cemil Bayk var. Cemil Bayk tedavi etmem gerektiini söylediler. Bu 4 ahs da benim Cemil Bayka zarar vermemem için tetikte duruyorlard. Sonra oradan ayrldk. Örgüt içerisinden çkmak için bir ay boyunca uratm, orada hiçbir çalma da yapmadm.

A.H, terör örgütü içerisinde bir süre kaldktan sonra örgütten ayrldn söyledi.

Ana Sayfaya Git