FLAŞ! Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı gözaltına alındı

Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Bylock kullanıcıları arasında kırmızı bültenli listede olduğu iddia edildi

Haberler 07.12.2016 - 11:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Klçdarolunun Badanman Doç. Dr. Gürsulun Krmz listede Bylock kullancs olduu iddialar ile gözaltna alnd.

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun badanman Doç. Dr. Fatih Gürsul, ByLockçu çkt. Gürsul, stanbul Cumhuriyet Basavcl Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savclarnn talimat üzerine Ankarada gözaltna alnd. Polis ekipleri Gürsulun evinde de detayl arama yapt. FETÖnün ifreli haberleme uygulamas ByLocku en çok kullanan kiilerin yerald krmz listede ismi bulunan Gürsul, gözaltna alnmasnn ardndan stanbula getirildi.

KARYER MERDVENN HIZLA TIRMANDI

CHPye yerletirilen kripto FETÖ üyelerinden olduu iddia edilen Gürsul, kariyer basamaklarn hzla trmand. FETÖ ile Malatyada lise okurken tant belirtilen Gürsul, örgütün dershanelerinde aabeylerinin yönlendirmesiyle Hacettepe Üniversitesi Matematik Bölümüne girdi. Üniversite sonras çevresine örgüt ile irtibatn kestiini söyleyerek biliim sektörüne giren Gürsul, bu süreçte srail Büyükelçilii ile yaknlat. Hatta Gürsulun nikah ahitliini srail Büyükelçisi yapt. Evlendikten sonra ailesi ve Malatyadaki yaknlar ile ilikilerini tamamen koparan Fatih Gürsul, sol çevrelere yönlendirildi. çok geçmeden CHPye üye yaplan Gürsul, zamanla Klçdaroluna en yakn isimlerden biri oldu.

FETÖCÜLÜÜ PARTDE BLNYORDU

FETÖ üyesi olduu bilindii halde Gürsul, Klçdarolu tarafndan badanman görevine getirildi. Fatih Gürsulun bu hzl yükselii CHP içerisindeki Klçdarolu bir FETÖ projesidir söylentisini güçlendirdi. Bütün danmanlar birer birer görevden alnrken Gürsula partide kimse dokunamad. Gürsul, 2015te Elazdan milletvekili aday oldu ve kaybetti. Ancak bu kayp Klçdarolu tarafndan baarszlk olarak yorumlanmad. Kendisine 2019 seçimlerinde stanbuldan milletvekili adayl sözü verildi.

Sorun göremedi

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, badanmannn FETÖden gözaltna alnmasn, CHP stanbul Milletvekili Sezgin Tanrkuluya taziye ziyaretinde bulunmak için geldii Diyarbakrda yorumlad. Gürsulun iyi bir iletiimci olduunu iddia eden Klçdarolu, Kendisinin herhangi bir suçu var mdr yok mudur, o konuyu bilmiyoruz. Tabi eer adil bir yarglanma olursa zaten bizim açmzdan bir sorun yok. Herkes gidecek ifadesini verecek, ne gerekiyorsa yaplacak diye konutu.

Haklymm

Cumhurbakan Erdoan ve AK Partinin FETÖ ile mücadelesini desteklemek için Sökeden Didime kadar 56 kilometre yürüyen ve ardndan evinde ölüm orucuna balayan Celal Klçdarolu, kardei Kemal Klçdaroluna danmanlk yapan Fatih Gürsulun gözaltna alnmasn deerlendirdi. Tepki yürüyüüne elindeki FETÖcüler abimi de kandrmlar döviziyle baladn anmsatan Klçdarolu, Bu döviz yüzünden onlarca hakaret, tehdit iittim. CHPliler Mersinde FETÖden tutuklanan Erkan Karaaslan konusundan sulandrarak kurtulmak istiyor. Güne balçkla svanmaz. Gerçekler er geç bir gün ortaya çkacaktr. Badanman Gürsulun FETÖden gözaltna alnmas, benim verdiim CHP FETÖcülerden arndrlsn mücadelemi hakl çkard. Bana saldranlar, imdi çkp badanmann gözaltna alnmasn savunabilsinler. Genel Merkezde badanmann havasndan geçilmiyordu. Onu aabeyime kim getirdiyse hesabn versin diye konutu. (kaynak: yeniafak)

Ana Sayfaya Git