G20'de Almanya'dan Türkiye'ye mesaj

Almanya Başakanı Merkl'den flaş Türkiye açıklaması. Almanya Başbakanı Merkel, G20 zirvesi kapsamında Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu

Haberler 09.07.2017 - 02:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Almanya Baakan Merklden fla Türkiye açklamas. Almanya Babakan Merkel, G20 zirvesi kapsamnda Türkiye ile ilgili açklamalarda bulundu. Merkel, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann G20 Liderler Zirvesine katklar sunduunu, zirvede Türkiyenin snmaclara yönelik yaptklarnn takdir edildiini söylerken, Türkiyedeki genel gelimeler ve Alman vekillere ncirlike ziyaret izni verilmemesi konularnda büyük görü ayrlklar olduunu gördük dedi.

Merkel, G20 Liderler Zirvesinin sonunda dönem bakan olarak düzenledii basn toplantsnda, zirvede ele alnan konular deerlendirdi ve sorular yantlad. Toplantda, Cumhurbakan Erdoan ile ikili görümesine ilikin soru üzerine Merkel, Erdoann talebiyle görümenin yapldn ifade ederek, sözlerini öyle sürdürdü: Türkiye ve Cumhurbakan Erdoann burada tüm zirve gündemine youn ekilde angaje olduunu söylemek istiyorum. Katklarn sundu. Snmaclarla ilgili Türkiyenin yaptklarn takdir ettik. Kendisi de göç konulu müzakerede buna iaret etti.

kili görümenin, derin farkllklar bulunduunu gösterdiini belirten Merkel, Görümede, tutuklamalar, Türkiyedeki genel gelimeler ve Alman vekillere ncirlike ziyaret izni verilmemesi konular gündeme geldi. Bu konularda büyük görü ayrlklar bulunduunu gördük. dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin (IKBY) eylülde planlad referanduma ilikin bir soruya da Merkel, Ben, Kürt bölgelerinin Irakn bir parças olduundan yanaym. Bunu Kürtler de iyi biliyor. Bu verdiimiz destein de koulu. Bunu, Iraktaki Kürtlere yönelik tüm görümelerde ifade ediyoruz. yantn verdi.

Ana Sayfaya Git