Gara operasyonu nasıl gerçekleşti?

PKK’ya yönelik Gara operasyonunda, keskin nişancıların koruduğu mağaraya TSK’nın hava bindirme ile özel birlikleri indirerek teröristleri hazırlıksız yakaladığı, dünyada örneği olmayan bir operasyonun gerçekleştirildiği belirtildi.

Haberler 16.02.2021 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik kaynaklar, PKKnn Garada 13 vatandamz ehit ettii maarada keskin nianc silahlar, rüzgar hesaplamak için kullandklar aletler ve hesap makinas bulunduunu belirterek, maarann yerinin özenle seçildii, çok iyi korunduu deerlendirmesi yapt. Terörist keskin nianclar tarafndan korunan maaraya, hava bindirme ile inilmesi ve tepelerdeki konulanmalarla dünyada örnei olmayan bir operasyonun gerçekletirildiini belirten güvenlik kaynaklar, tam tepeden bindiren özel birliklerin, teröristlere ok baskn yaptn söylediler.

MAARA DEA SIINAKLARININ KOPYASI

Güvenlik kaynaklarndan edinilen bilgilere göre, terör örgütü PKK, HA ve SHAlardan korunmak için Suriyede DEAn taktiklerini uyguluyor. Terör örgütü PKKnn Garada cezaevi ve snak olarak kulland maara, DEAn yeralt sna ve maara cezaevlerinin kopyalanmas ile yapld örenildi. Örgütün Suriyede ele geçirilen yeralt tünelleri ve snaklarnn da Garadaki maara ile benzerliine dikkat çekildi.

MAARANIN KONUMU VE YAPIMINDA DI DESTEK ZLER

Güvenlik kaynaklar, örgütün teçhizat ve planlama konusunda yabanc istihbarat örgütlerinden destek aldnn da açkça görüldüü deerlendirmesi yapt. Örgütün SHA ve HAlardan korunmak için yeralt sna ve maara yaplanmasn uzun süredir sürdürdüünü belirten güvenlik kaynaklar, kullandklar teçhizat, snan konumu ve gelimi görünümü destek alndnn açkça ortaya konulduunu bildirdi. Daha önce Suriyedeki operasyonlarda ele geçirilen terör örgütü PKKya ait yeralt snaklarnda da benzerlikler görüldüünü, ele geçirilen silah ve mühimmata kadar d destekli olduunun tespit edildii belirtildi.

Türkiyenin operasyonlar nedeniyle köeye skan terör örgütüne, en güvenli olduunu düündüü bölgede de büyük kayplar verildiini belirten güvenlik kaynaklar, Türkiyenin operasyonlar nedeniyle aciz duruma dütüünü söylediler.

ABD VE RUS MENE TANKSAVAR ROKET ATAR

Güvenlik kaynaklar örgütün cezaevi ve snak olarak kulland maarada, ele geçirilen silah ve mühimmatla ilgili de u bilgileri verdi:

ABD ve Rus meneli 2 adet RPG 7 anti tank savar roket atar, 2 adet Rus ya da çin meneli Biksi (PK Makineli Tüfek), 1 adet Rus meneli Kalanikof silah, keskin nianc silah 1 adet Zagros-2, 1 adet ABD meneli M16 A2 Karabina 727 model piyade tüfei, 1 Adet 8x 30 stinger hava savunma füzesi, 1 adet termal gece görü dürbünü, 1 adet gece görü gözlüü, 1 adet 8 24 gündüz görü el dürbünü, 1 adet harbi seti (silah bakmda kullanlan alet), 1 adet silah üstü gündüz görü dürbünü, 1 adet kestel (rüzgar ölçmek için keskin nianclarn kulland cihaz), 1 adet hesap makinas (keskin nianclarn kulland) ve 1 adet YAHESU dinleme, kestirme el telsizi.

Ana Sayfaya Git