Gara şehitlerine acı veda

PKK tarafından alıkonularak Pençe Kartal-2 harekat bölgesinde yer alan Gara'da, şehit edilen 13 asker ve polisin cenazeleri gözyaşlarıyla son yolculuklarına uğurlandı.

Haberler 16.02.2021 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irakn kuzeyindeki Gara bölgesinde daha önce çeitli tarihlerde kaçrlarak al konulan ve önceki gün PKKllar tarafndan ehit edilen 13 asker ve polisin cenazeleri memleketlerinde göz yalar içerisinde son yolculuklarna uurland.

MARDNDE GÖZYAI

ehit edilen polis memuru Vedat Kayann cenazesi memleketi Mardine getirildi. ehit polis memuru Kaya için akir Nuholu Caminde tören düzenlendi. Törene Vali Mahmut Demirta, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Akta, çileri Bakan Yardmcs Muhterem nce, l Jandarma Komutan Tugeneral Halil en, l Emniyet Müdürü Muhittin lker Emir, l Müftüsü Ali Hayri çelik, ehidin annesi Emine, babas eyhmus Kaya, kardeleri, yaknlar ve Diyarbakrda HDP il binas önünde evlat nöbeti tutan baz aileler katld. ehit polisin cenazesi ambulanstan alnarak musalla tana konuldu. Burada edilen dua ve klnan cenaze namaznn ardndan ehidin naa Selen Klas ehitliinde gözyalar arasnda defnedildi.

ALES EYLEME KATILMITI

ehit polis memuru Vedat Kaya, 24 Temmuz 2016da Mutan kardeinin düün konvoyuyla memleketi Mardine dönerken Diyarbakrn Lice ilçesinde yol kesen PKKl teröristlerce kaçrlmt. Annesi Emine ve babas eyhmus Kaya da, 5 Eylül 2019da HDP binas önüne gelerek oturma eylemine balamt.

EHT ALTINDA VE KABAKLI

Malatya Adli Tp Kurumu Grup Bakanlnda ilemleri tamamlanan ehit Müslüm Altnta ve Adil Kabaklnn naalar, Gaziantep Havalimannda karlanarak, silah arkadalarnn omuzlarnda cenaze araçlarna tand.

ehitlerin Türk bayrana sarl tabutlar, daha sonra Gaziantep Adli Tp Kurumu morguna götürüldü. Gaziantep Havalimanndaki karlama törenine, ehitlerin aileleri ve yaknlarnn yan sra Gaziantep Valisi Davut Gül, 5. Zrhl Tugay Komutan Tugeneral Hac Halil Osma ile dier ilgililer katld. ehitlerin bugün ikindi namazna müteakip son yolculuklarna uurlanmas bekleniyor.

SVL SALH KANCA

ehit sivil Muhammet Salih Kanca (38), memleketi Samsunda düzenlenen törenle son yolculuuna uurland. Öle vakti Büyük Camide düzenlenen cenaze törenine, Ticaret Bakan Ruhsar Pekcan, Vali Zülkif Dal, Büyükehir Belediye Bakan Mustafa Demir, kamu kurum ve kurulularnn temsilcileri, ehit Kancann ailesi ve vatandalar katld. ehit babas Abdülhamit Kanca törende taziyeleri kabul ederken ehidin annesi Yurdagül Kancann ise 2016 ylnda hayatn kaybettii belirtildi. Öle namaz sonras klnan cenaze namaznn ardndan bekar olan Muhammet Salih Kancann cenazesi Kranköy Mezarlnda topraa verildi.

ER SÜLEYMAN SUNGUR

Malatya Adli Tp Kurumundaki ilemleri tamamlanan ehit jandarma er Süleyman Sungurun (27) Türk bayrana sarl cenazesi, helikopterle Siirt 3. Komando Tugay Komutanlna götürüldü.

Burada düzenlenen törende ehidin cenazesi katafalka konuldu, sayg duruunda bulunuldu, öz geçmii okundu. l Müftüsü Vahap Kapcolunun duasnn ardndan ehit Sungurun cenazesi, Bar Mahallesindeki babaevinde helallik alnmasnn ardndan Abdulhakim Sancak çar Camisine getirildi. Bingöl l Jandarma Komutanl emrinde görevli ehit Sungurun cenazesi, eyh Süleyman Mezarlnda dualar eliinde topraa verildi.

EHT AYDIN KÖSE

Adyamanda Kahta Devlet Hastanesi morgundan Kahta ilçesine bal Salkmba köyüne getirilen ehit Aydn Kösenin Türk bayrana sarl naa, Eyüp Sultan Camisinin avlusuna götürüldü.

Törene, ehidin ailesi ve yaknlarnn yan sra Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, Vali Mahmut çuhadar, Adyaman milletvekilleri Ahmet Aydn, brahim Halil Frat, Muhammed Fatih Toprak, Belediye Bakan Süleyman Klnç, l Emniyet Müdürü brahim Ergüder ve çok sayda vatanda katld. Bakan Pakdemirli, tören alanndaki konumasnda, ehit yaknlarna ve Türk milletine basal diledi.

KÜRTçE AITLAR YAKILDI

Kürtçe atlarn yakld tören srasnda ehidin amcasnn olu, terör örgütüne tepki göstererek, Bu ülkeyi bölemeyeceksiniz. Alamyoruz, bu bizim düünümüz. Ben de 3 olum da ehit olmaya hazrz. PKK terör örgütünü sevindirmiyoruz. dedi. l Müftüsü Mehmet Tacnn kldrd cenaze namaznn ardndan Bakan Pakdemirlinin bir süre tad ehidin cenazesi, babaevine götürüldü. Helallik alnmasnn ardndan ehit Kösenin cenazesi, köydeki mezarlkta topraa verildi.

EHT SARI KAHRAMANMARA

Kahramanmara Necip Fazl ehir Hastanesi morgundan alnan ehit Hava Savunma Uzman çavu Hüseyin Sarnn cenazesi, helallik alnmak üzere Maral Mahallesindeki baba ocana götürüldü.

Burada, baba Hasan ve anne Bedia Sar ile kardeleri Ramazan ve Hatice Nur Sar, ehidin Türk bayrana sarl tabutuna kapanarak gözya döktü. Helallik alnmasnn ardndan ehidin cenazesi, tarihi Ulu Camiine götürüldü.

Cenaze törenine, ehit Sarnn ailesi ve yaknlarnn yan sra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Fatih Dönmez ile protokol üyeleri, baba Hasan Sar ve dier aile fertlerine basal diledi. ehidin Malatyada asker olan kardei Ramazan Sar ise törene askeri kamuflajla katld. l Müftüsü Celal Sürgeçin kldrd cenaze namaznn ardndan ehit Sar, eyhadil Mezarlndaki ehitlikte topraa verildi.

EHT SORGUN ERZURUM

Erzurum Mareal çakmak Devlet Hastanesi morgundan alnan 35 yandaki ehit Jandarma Er Sedat Sorgunun Türk bayrana sarl naa, Yakutiye ilçesindeki Narmanl Camisine götürüldü.

l Müftüsü ahin Yldrmn kldrd cenaze namaznn ardndan ehidin naa, tören mangasnca bir süre omuzlarda tanarak top arabasna, ardndan da cenaze aracna konuldu. ehit Sorgunun naa, vatandalarn tekbirleri ve ehitler ölmez vatan bölünmez, Kahrolsun PKK sloganlar eliinde Abdurrahman Gazi Mezarlna götürülerek buradaki aile kabristannda defnedildi.

EHT POLS YABALAK

Malatya Adli Tp Kurumu Grup Bakanlndaki ilemlerin ardndan kente getirilen ehit Sedat Yabalakn Türk bayrana sarl cenazesi, tören mangasnn omuzlarnda Tekeli Camisinin avlusuna tand.

Camideki cenaze törenine ehidin annesi Ünzile, babas Kadir, ei Burcu, kz Zeynep Sena ve kardelerinin yan sra çileri Bakan Süleyman Soylu, Dileri Bakan Yardmcs ve Avrupa Birlii (AB) Bakan Büyükelçi Faruk Kaymakc, Mersin Valisi Ali hsan Su, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Vahap Seçer, milletvekilleri, ilçe belediye bakanlar, askeri ve mülki erkan ile çok sayda vatanda katld.

Törende, polis üniformas giyen ehidin 7 yandaki kz Zeynep Sena, babasnn tabutundaki fotorafn öpüp, polis selam verdi. Bakan Soylu da basal diledii anne Ünzile Yabalaka sarlarak teskin etti. ehit kzyla da selamlaan Soylu, küçük kzla bir süre sohbet etti. Törende, polis memurunun özgeçmii okundu.

l Müftüsü aban Kondinin kldrd cenaze namaznn ardndan ehidin cenazesi, aile bireyleri, Soylu ve meslektalar tarafndan omuza alnarak cenaze aracna tand. Araçla Tekeli Mahallesindeki mezarla getirilen ehit polis memurunun cenazesi burada defnedildi.

EHT çAVU GICIR BALIKESR

Malatya Adli Tp Kurumunda ilemleri tamamlanan ehit Uzman Jandarma çavu Ümit Gcrn (35) Türk bayrana sarl naa, uçakla Balkesir Havaalanna götürüldü.

ehidin cenazesi, Bahçelievler Mahallesindeki babaevinin önünde helallik alnmasnn ardndan Alteylül ilçesine bal krsal çandr Mahallesine tand. Gcrn naa, mahalle meydannda öle namazn müteakip l Müftüsü Ramazan Topcann kldrd cenaze namaznn ardndan dualar eliinde çandr Mahallesi Mezarlna götürülerek defnedildi.

Ana Sayfaya Git