Gaybubet evine 265 operasyon

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "gaybubet" olarak adlandırılan hücre evlerine bugüne kadar düzenlenen 265 operasyonla 4 bin 15 örgüt mensubu yakalandı.

Haberler 23.09.2021 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FETÖnün 15 Temmuz 2016daki darbe giriiminin ardndan örgüt üyelerinin yakalanmasna yönelik düzenlenen operasyonlar sürüyor.

Güvenlik güçlerince örgüt üyelerinin sakland gaybubet olarak adlandrlan hücre evlerinin belirlenmesine yönelik çalmalara devam ediliyor.

AA muhabirinin ald bilgiye göre, bugüne kadar belirlenen çok sayda hücre evine 265 operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 4 bin 15 kii gözaltna alnd. Bunlardan 2 bin 390 tutukland, 1322si hakknda adli kontrole hükmedildi, 303ü serbest brakld.

HÜCRE EVNDE YAKALANANLAR

FETÖnün yarg yaplanmasna yönelik toplantlar organize eden eski Hakimler ve Savclar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Sekreteri ve Yargtay üyesi Mehmet Kaya da çanakkalede hücre evinde yakaland.

Örgütün güncel yaplanma ile gaybubet evleri sorumlusu olduu ve hücre evlerinde saklananlara finansal destek salad tespit edilen Mehmet Biricik, stanbuldaki hücre evinde gözaltna alnd. Ayrca hücre evlerinde yakalananlar arasnda sözde Afrika yaplanmas kurucusu brahim Tatar, örgüt eleba Fetullah Gülenin yeeni Selman Gülen de bulunuyor.

GAYBUBETE MODERN MAARA BENZETMES

Yürütülen soruturmalar ve açlan davalarda elde edilen delillere göre ise FETÖ eleba Fetullah Gülen, örgüt mensuplarnn deifre olmadan saklanmalarna yönelik önlemler alnmasn talep etti. Gülen, gaybubet ad verilen hücre evlerinde saklanmaya devam edilmesi gerektiini de belirtti.

Falcon uygulamas üzerinden gönderilen bir mesajda da örgüt eleba Gülenin Yurt dna geçecek arkadalar kesinlikle risk almadan gaybubete devam etsinler. emri verdii tespit edildi.

Örgüt, gaybubet adndaki hücre evlerini modern maara olarak nitelendiriyor. Mesajlarda, hücre evlerinde saklanmann ibadet saylaca belirtiliyor. Bu konuyla ilgili gönderilen bir mesajda, Gaybubette geçirdiimiz her dakika, bir gün ibadet yerine geçiyor. ifadelesi yer ald.

Ana Sayfaya Git