Gayrettepe metro istasyonunda yürüyen merdiven kazası! Bacaklarını kapıyordu!

İstanbul Gayrettepe Metro İstasyonu'nda son dakika yaşanan olay da minik bir çocuğun bacağı yürüyen merdiene takıldı. Yürüyen merdivende kalan minik çocuğun kurtarılma çalışmaları yaklaşık olarak 1 saat sürdü.

Haberler 08.05.2017 - 15:00 Son Güncelleme : 08.05.2017 - 15:23

stanbul Gayrettepe Metro stasyonunda son dakika yaanan olay da minik bir çocuun baca yürüyen merdiene takld. Yürüyen merdivende kalan minik çocuun kurtarlma çalmalar yaklak olarak 1 saat sürdü. 9 yandaki Muhammet Emre Y. isimli çocuun bacann kanlar içinde olduu gözlemlenirken, acilen hastaneye kaldrld ve tedavi altna alnd açkland.

GAYRETTEPE METRO STASYONUN DA KORKU

Gayrettepe Metro stasyonunda yaanan korkunç olay da 9 yandaki çocuun bacann metro istasyonun da bulunan yürüyen merdivenlere çarpt gözlemlendi. Sabah saatlerinde Gayrettepe Metro stasyonunda yaanan olayda annesi ile birlikte metrodan inen Muhammet Emre Y.(9), Zincirlikuyu otobüs duraklarna çkan yürüyen merdivene yöneldi. Ancak yürüyen merdivene binen çocuun minik Muhammet, bir anda ac içinde yerde kald. Minik çocuun bacann mekanizmaya sktn gören vatandalar ve görevliler hemen duruma müdahale etti. Önce yürüyen merdiven durduruldu, ardndan da polis ve itfaiye ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipelri, minik Muhammeti sakinletirerek kurtarma çalmalarna balad. Sonrasnda bacann skt merdivenin krlmas snrasnda çocuk kurtuldu. Olayn ardndan kazann meydana geldii yürüyen merdiven bakma alnrken, yolcular merdivenlere ve asansöre yönlendirildi. Olay gören Yavuz Ekiolu isimli vatanda, Ben olay yerine geldiimde çocuun baca içerideydi. Güvenlikler geldi, itfaiye çarld. Merdiveni keserek çocuu çkardlar. çocuun baca kan içindeydi. Ambulansa koyup götürdüler. çocuun sal iyiydi ama aya biraz ezilmiti ifadelerini kulland.

BU LK DEL

Zaman zaman yürüyen merdiven kazalarna ahtlik etmekteyiz. Geçtiimiz sene ekim aynda da benzer bir kaza yaanmt. stanbul Avclar Haramiderede bulunan Torunlar Holdinge ait Torium Alveri Merkezinin (AVM) yürüyen merdiveni 3 yanda bir çocuun kolunu kapt. Torunlar Holdinge ait alveri merkezine gelen bir ailenin 3 yalarndaki çocuklarnn kolu yürüyen merdivene skt. çocuk, AVM teknik personeli, itfaiye ve salk ekiplerinin yaklak 45 dakikalk çabalar sonucu bayltlarak skt alandan çkarlabildi. Görgü tanklarna göre kaza öyle geliti: Minik çocuk yürüyen merdivenin ters istikametine ilerlemeye çalrken arzas olduu öne sürülen merdiven aniden durdu. çocuk, bu srada iddiaya göre daha önceden giderilmemi teknik arzas bulunan merdivendeki yan bolua kolunu kaptrd. Kolu skan minik çocuk uzun uralar sonucu bayltlarak kurtarlabildi. Hasteneye kaldrlan çocua altar saatlik iki operasyon yapld. çocuun bir daha kolunu kullanamayaca belirtiliyor.

Torium AVM yönetimi tarafndan yaanan faciayla ilgili açklama yaplmad.

Ana Sayfaya Git