Gaziantep kamu işleri için randevu alma!

Gaziantep'te kamu kurumlarındaki işlemler için randevulu sistemin başlatılacağı açıklandı. Gaziantep'te kamu hizmetleri için randevulu sisteme geçildi.

Haberler 21.06.2020 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gaziantepte kamu kurumlarndaki ilemler için randevulu sistemin balatlaca açkland. Gaziantepte kamu hizmetleri için randevulu sisteme geçildi.

Gaziantep Valiliinden yaplan yazl açklamada, salgnn önlenmesi için temas ve sosyal mesafenin önemine iaret edilerek, kent genelinde bir dizi yeni tedbir alnd bildirildi.

Açklamada, il genelinde tum ack alanlarda, kamu kurum ve kuruluslar, ozel is yerleri, pazar yerleri, cami ve mescitler, toplu ulasm araclar, ticari araclar gibi kapal alanlarda agz ve burnu kapatacak sekilde maske taklmasnn 21 Haziran itibaryla zorunlu olaca belirtildi.

Kamu kurumlarnda da bir dizi düzenleme yapld ifade edilen açklamada, unlar kaydedildi:

Vatandaslara dogrudan kamu hizmeti sunulan ve hizmet alcs fazla olan tapu, nufus, sosyal guvenlik merkezleri, vergi daireleri, belediye hizmet birimleri, PTT ubeleri, is basvuru birimleri gibi kamu kurum ve kuruluslarnda, her olcekteki saglk kuruluslar, sosyal yardmlasma ve dayansma vakflar gibi kurumlarda randevu yontemiyle hizmet verilmesi uygulamasnn yaygnlastrlmas, randevulu hizmet veren kurumlarda randevu saatine15 dakikadan fazla sure bulunanlarn bina ici ve onunde bekleme yapmalarnn yasaklanmasna, hizmet alanlar ve bekleme yapmasna izin verilenlerin bina cevresindeki bekleme alanlarnda da sosyal mesafeye uymalarna ve maske takmalarna karar verildi.

Ayrca, beklenerek veya sraya girilerek mal ve hizmet alnan tum kamu ve ozel is yerlerinin onlerinde ve cevresinde para cekme, elektrik, su, dogalgaz, bilet gibi yukleme yaplan makinelerin cevresinde, otogarlarn bekleme alanlarnda, otobus ve tramvay duraklarnda sosyal mesafeye uyulmas ve maske taklmas kararlatrld.

Açklamada, kentteki tum ozel is yeri ve isletmelerde maske kulanlmadgnda ilk seferde 900 lira idari para cezas verilecei, ikinci seferde i yerinin 5 gun sureli kapatlaca, 3. seferde sürenin 15 güne çkarlaca, 4. seferde ise is yeri ruhsatnn iptal edilecei bildirildi.

Ana Sayfaya Git