Gaziantep'te çarşılarda maskesiz dolaşmak yasaklandı

Gaziantep Valisi Davut Gül: "Gaziantep'in en önemli sıkıntısı sosyal mesafeye dikkat edilmemesi. Dün 2 binin üzerinde kişiye cezai işlem uyguladık. Türkiye'de yapılan idari işlemlerin yüzde 30'u Gaziantep'te gerçekleşiyor" açıklamasında bulundu.

Haberler 11.05.2020 - 01:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gaziantep Valiliinden yaplan yazl açklamaya göre, yeni koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda l Hfzssha Kurulu kararyla bir dizi yeni tedbir alnd.

Bu kapsamda kent merkezindeki ana çarlar olarak bilinen Karagöz, nönü, Gaziler ve Hogör caddelerinde 11 Mays Pazartesi saat 07.00 itibaryla maskesiz dolamak yasakland.

Söz konusu mahallelerde maskesiz dolaanlara 3 bin 150 lira cezai ilem uygulanacak.

Açklamada, ramazan nedeniyle kaymakamlklar ve belediyeler tarafndan yerel imkanlarla ücretlendirilmesine karar verilerek izin verilen ramazan davulcularnn bahi topladna dair alnan ikayetler nedeniyle kentte davul çalnmasnn da yasakland bildirildi.

DAR LEMLERN YÜZDE 30U GAZANTEPTE

Gaziantep Valiliinin sosyal medya hesabndan yaymlanan videoda kentteki durumu anlatan Vali Davut Gül, normalleme denen sürecin aslnda kontrollü bir yaam olduunu ifade etti.

Bu anlamda sosyal mesafenin korunmas, mümkün olduunca evde kalma, çkmak zorunda kalanlarn maske kullanmas ve kiisel hijyenin önemli olduunu vurgulayan Gül, unlar kaydetti:

Normalleme dediimiz arkadamzla kol kola girdii, dostlarmzla kucaklama, AVMlerde binlerce insann olduu bir süreç deil. As bulunana kadar bu süreçle ilgili baka ekilde mücadele etme ansmz yok. u an Gaziantepin en önemli sknts sosyal mesafeye dikkat edilmemesi. Dün 2 binin üzerinde kiiye cezai ilem uyguladk. Türkiyede yaplan idari ilemlerin yüzde 30u Gaziantepte gerçekleiyor. Bu çare deil. Bizim vatanda vatandatan daha fazla düünme ansmz yok. Herkesin kendini düünmesi ve bunun bir kültür olmas lazm.

Ana Sayfaya Git