Gece gelen facia; 2 ölü

Çınar ilçesinde çöken kerpiç evde göçük altında kalan 9 çocuktan iki kız kardeş hayatını kaybetti.

Haberler 06.04.2020 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesi Yaprakba Mahallesinde çöken kerpiç evde göçük altnda kalan 9 çocuktan iki kz karde ar yaral olarak kaldrldklar ilçe Devlet Hastanesinde yaplan tüm müdahalede ramen kurtarlamayarak hayatn kaybetti. Dier 7 çocuk ise kaldrldklar çeitli hastanelerde tedavileri sürüyor. Kerpiç evin ar yalardan kaynakl çöktüü deerlendiriliyor.

KERPç EV GECE çÖKTÜ

Alnan bilgiye göre, iki koz çocuun ölümüyle sonuçlanan korkunç olay çnar ilçesi Yaprakba Mahallesinde bulunan Hamdullah Demiroluna ait kerpiç evde meydana geldi. Yaprakba Mahallesinde 11 nüfuslu Demirolu ailesinin kald iki katl kerpiç ev önceki gece geç saatlerde çöktü. Aile fertlerinin uyuduklar bölümde meydana gelen çökme sonucu 9 çocuk göçük altnda kald.

EKPLERN MÜDAHELESYLE

Ev ahalisi ve köylülerin yaanan faciay fark etmesi üzerine, olay yerine çarlan jandarma, 112 Acil Servis ve Ulusa Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri, köylülerin yardmyla ksa süreli çalma sonucundan çocuklar, enkaz altndan çkarld.

K çOCUK HAYATINI KAYBETT

Göçük altnda çkarlan 9 çocuk ambulanslarla çnar ilçe Devlet Hastanesi ile Diyarbakrdaki hastanelere sevk edilirken, çocuklardan ar yaral olan Güne (14) ve Dindar (13) Demirolu hastanede yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak yaamn yitirdi.

Yaral olarak enkaz altnda çkarlan 7 çocuun hastanelerdeki tedavisi sürerken, olay yerinde jandarma ekipleri incelemede bulundu. Kerpiç evin ar yalardan çökmü olabilecei deerlendirilirken, olayla ilgili çok yönlü inceleme sürüyor.

CENAZELER TOPRAA VERLD

Gece yars yaanan kerpiç evdeki çökme olay, gün yla korkunç boyutu ortaya çkarken yaamn yitiren Güne ve Dindar Demirolu kardeler, dini vecibeleri yerine getirilmesinin ardndan mahalledeki mezarlkta defnedildi. Yaral olarak çnar lçe Devlet Hastanesine kaldrlan 5 karde ise tedavilerinin ardndan taburcu edildi.

HASARLA EVDE OTURUYORLAR

Yaklak 25 yl önce yaplan evin bir bölümünün ar yalar nedeniyle çöktüü örenilirken, mahallede bulunan kerpiç evlerin de yaklma tehlikesi ile kar karya olduu görüldü.

Hayatn kaybeden çocuklarn amcas Ali Demirolu, kendi evinde de göçük olduunu belirterek, Gece evde oturmaktan veya yatmaktan korkuyoruz. Yetkili kurumlarn bize yardm etmesini bekliyoruz dedi.

Hayatn kaybeden çocuklarn akrabas Hatip Demirolu ise akrabalarnn dün gece evleri ykldn ifade ederek, Bu arkamda gördüünüz ev çökme tehlikesi ile kar karya ve bu ev de çocuklarn amcasna ait. Yarn bu arkamzda gördüünüz ev de çöker ve burada yaayanlar da bu evin altnda kalabilir. Mahallede tahminen 15e yakn kerpiç ev var ve hepsi çökme tehlikesi ile kar karya. Yetkililere çarm bir an önce gelip bu duruma çare bulsunlar diye konutu. Olayla ilgili balatlan incelemenin devam ettii kaydedildi.

GERçÜTE Üç EV çÖKTÜ

Batmann Gercü ilçesinde, etkili olan iddetli ya nedeniyle, kullanlmayan 3 toprak ev çöktü.

Gercü ilçesinde etkili olan iddetli ya, ilçe merkezindeki Balarba Mahallesinde bulunan ve daha önce boaltlan 3 toprak evin çökmesine neden oldu. Evlerin çökme annda çevrede kimsenin olmamas ise olas faciay önledi.

lçe sakinlerinden Tahsin Kaya, geçe saatlerde büyük bir gürültüyle uyandklarn belirterek, Gürültünün ardndan dar çktm. Toprak evlerin yatan ykldn gördüm. Evlerin daha önce boaltlm olmas ve çökme srasnda kimsenin bulunmamas olas faciay önledi dedi.

Ana Sayfaya Git